Orsam Yaz Okulu Seminer Programları Başlıyor. Son Başvuru Tarihi: 16 Mayıs 2014




Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan yaz okulu programı, aynı programın dört farklı şehirde yürütülmesi ile gerçekleştirilecektir. ORSAM, SAM, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü’nün işbirliği ile düzenlenecek olan ORSAM Ortadoğu Yaz Okulu Seminer Programı’na Türkiye’nin farklı illerinden, değişik üniversitelerinden lisans bölümlerinin 3. ve 4. sınıfları, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve değişik sektörlerde konu ile ilgili çalışan kişiler katılmaktadır.
*09 -13 Haziran Karadeniz Teknik Üniversitesi katkıları ile Trabzon’da,
*16-20 Haziran 2014 tarihinde ORMER katkıları ile Sakarya’da,
*23-27 Haziran 2014 tarihleri arasında TOBB – ETU katkılarıyla Ankara’da
*30 Haziran-4 Temmuz 2014 tarihleri arasında ise Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin katkıları ile Çanakkale’de gerçekleşecektir.

‘’Ortadoğu Yaz Okulu Seminer Programı’’ Ortadoğu konulu derslerden oluşan bir seminer şeklinde yürütülmektedir. Dersler ORSAM uzmanları, danışmanları, bürokratlar ve üniversite öğretim üyeleri tarafından verilmektedir.
Programda verilecek dersler;
Türk Dış Politikasında Yeni Eğilimler, Arap Baharı ve Türkiye, Ortadoğu Ekonomilerinin Genel Yapıları, İsrail- Filistin Meselesi, Ortadoğu’da Din ve Siyaset İlişkisi, İslami Hareketler ve Mezhepsel Dinamikler, Jeopolitik Düşüncenin Evrimi, Arap Baharı’nın Körfez Ülkelerine Yansımaları, Türkiye’nin Dış Politikasında Ortadoğu, Irak’ta Güncel Sorunlar ve Türkmenler, Suriye ve Lübnan’ın İç Dinamikleri ve Dış Politikaları, Ortadoğu’da Su Sorunu, İran’ın Türkiye ve Ortadoğu Politikası, İran’ın İç ve Dış Politikası, Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Türkiye, Ortadoğu’da Enerji, Çatışma Çözümleri, Kitle İmha Silahları ve Arap Baharı ve Sinema.
Başvurular 1-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvuru sonuçları ORSAM web sitesinden 20 Mayıs 2014 tarihinde ilan edilecektir.
Başvurularla ilgili genel bilgiler:
* Katılımcılardan herhangi bir ücret alınmayacaktır.
* Katılımcılar kendi seyahat masraflarını karşılayacaktır. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu burslusu yabancı öğrencilerin otobüsle seyahat masrafları karşılanacaktır.
* Trabzon, Sakarya ve Çanakkale'de şehir dışından gelen katılımcıların konaklaması ücretsiz olarak ev sahibi Üniversite yurtlarında karşılanacaktır. Ankara'da konaklama için destek verilmeyecektir; şehir dışından gelen öğrenciler kendi düzenlemelerini yapacaktır.
*Farklı şehirlerdeki programın içeriği aynı olacaktır. Öğrenciler ancak bir şehirdeki programa başvurabilirler.
Katılımcıların Başvuru formunu doldurarak orsam.ofis@gmail.comadresine göndermeleri gerekmektedir.
 
 
Katılımcıların Başvuru formunu doldurarak orsam.ofis@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir.

Başvuru formu ektedir

Metnin Tamamı   
Ekli Dosya   
   



Detaylı Bilgi için ;
http://www.orsam.org.tr/tr/yazigoster.aspx?ID=5045

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."