Yabancılar ekonomi yönetiminden memnun

Yabancılar ekonomi yönetiminden memnunYabancı ekonomistler, 62. Hükümette Babacan ve ekonomi yönetiminin görevlerini sürdürmesini, ekonomik istikrarın devamı olarak yorumladı.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Toronto Dominion Securities’in Avrupa Araştırmalarından Sorumlu Kıdemli Ekonomist Richard Kelly, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ispatlanmış başarılı bir geçmişi olduğunun altını çizerek, "Biz bu isimlerin yeni kabinede yer almasını istikrar göstergesi olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ekonomilerin son günlerde dışsal kırılganlıkların yoğun olduğu bir dönemden geçtiğini vurgulayan Kelly, "Ekonomi politikalarının uygulanması açısından piyasalar, ekonomi yönetimin aynı şekliyle korunması gerektiğini düşünüyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yönetiminde Türkiye ekonomisinin ivme kazandığını hatırlatan Kelly, Babacan ve Şimşek’e atıfta bulunarak, "Bu isimler piyasaların başarılarını yakından tanıdığı kişiler. Piyasalar, onların kabinede kalmasını istikrarın bir göstergesi olarak algılıyor. En azından daha fazla istikrarsızlık olmayacağı yönünde bir gösterge" şeklinde konuştu.

Merkezi Londra'da bulunan Capital Economics’in Gelişmekte Olan Ekonomiler Kıdemli Ekonomisti Neal Shearing ise "Piyasalar, yeni kabinede ekonomi yönetiminin korunacağını fiyatlamıştı. Bu nedenle büyük bir hareketlenme yaşanmadı. Ama eğer Babacan’ın kabinede olmayacağı yönünde bir açıklama yapılsaydı piyasalarda sert bir tepki oluşabilirdi" dedi.

Türkiye ekonomisinin gelecek dönemde önünde dışsal kırılganlıklara ek olarak halen cari açığı düşürmek, enflasyonu hedeflenen seviyeye indirmek gibi ciddi zorluklar bulunduğunu anımsatan Shearing, "Kabinede Babacan ve Şimşek’in olmaması hissedilirdi. Bu durum gerçekleşmedi" diye konuştu.
Kaynak: http://ekonomi.haber7.com/turkiye-ekonomisi/haber/1195939-yabancilar-ekonomi-yonetiminden-memnun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Son 1 Yılın Popüler Yayınları