Bilim İnsanlarına Verilmesi Gereken Değer: "Akılsız Akademi Olmaz"



Bilim İnsanlarına Verilmesi Gereken Değer: "Akılsız Akademi Olmaz"

2012 yılı başlarında bir üniversitede duyduğum güzel bir hikaye, bilim insanlarına verilmesi gereken değer ve desteğe çok iyi işaret ediyordu. 

Amerika'da bir üniversite rektörüne, üniversitenin profesörlerinden birisi gelir. Bir akademik çalışması için destek istemek amacı ile projesini anlatmaya başlar. Anlattığı konu aslında rektörün tamamen yabancı olduğu bir konudur. Buna rağmen rektör, profesörün sözünü kesmez, heyecanlı akademisyeni sonuna kadar dinler. Konuşmasının hiç bölünmediğinden midir bilinmez, profesör, rektöre konuyu anlayıp anlamadığını ve projenin desteklenip desteklenmeyeceğini sorar. 

Rektör ise açık konuşur: 

-Aslında bahsettiklerinizden hiç bir şey anlamadım. Ancak sizin bu konudaki heyecanınız ve şu gözlerinizdeki ışıltı bana yeter.

Ülkemizin bu yaklaşıma ihtiyacı var. Bilim yolunda sabırla ilerlerken katlanılan meşakkatlerin aşılması esnasında akademisyenlerin yanında olacak bir üniversite yönetimi ve devlet anlayışına ihtiyacımız var.

Bir profesörümüz tarafından "Akılsız akademi olmaz" şeklinde konunun önem derecesinin altı çizilmektedir. Dolayısıyla akademik dünyamıza anlam kazandıran akıl sahiplerine her türlü desteğin verilmesi, onlara üniversite yönetimleri tarafından sahip çıkılması gerekmektedir.

Bilim insanlarımızın gözlerindeki ışıltıların yok olmaması dileğiyle..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."