Rusya'da burslu eğitim kaydı için son günler! Rusya'da burslu okumak isteyenler bu fırsatı kaçırmayın!


Rusya'da burslu eğitim kaydı için son günler! Rusya'da burslu okumak isteyenler bu fırsatı kaçırmayın!

2019-2020 Rusya Federasyonu Burslu öğrenim kaydı başladı

2019/2020 akademik yılında Rusya Federasyonunda Burslu eğitim almak için Türk Vatandaşlarına ve Türkiye’de ikamet eden Rusya yurttaşları için 8 Kasım- 8 Aralık 2018 tarihleri arasında, RUSSIA.STUDY web-sitesinde sürüyor.
Kimler katılabilir?
2018 yılından önce eğitimi tamamlayan veya 2019 yılında mezun olacakların yanı sıra eğitimlerine devam etmek isteyen yüksek okul ve lise mezunları.
Lisans diploması sahipleri veya 2019 yılında Lisans diploması alacak olanların yanı sıra eğitimi Yüksek Lisans programında devam etmek isteyenler.
Yüksek Lisans diploması sahipleri veya 2019 yılında Yüksek Lisans diploması alacak olanların yanı sıra eğitimi Doktora programında devam etmek isteyenler.
Eğitim nerede alınır?
Rusya önde gelen üniversitelerinde Lisans, Yüksek lisans, Doktora proglamlarında herhangi bir bölümde Rus dilinde eğitim alma imkanı sağlanmaktadır.
Katılımcıların mülakatını kimler yapar?
Adayların mülakatı iki aşamada gerçekleştirilecektir. Mülakatın Birinci aşaması Rossotrudniçestvo Federal Ajansı Türkiye Cumhuriyeti Temsilciliği (bundan sonra «Temsilcilik») ve Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından yapılacaktır. İkinci aşama, Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı ve Rusya üniversiteleri tarafından Rusya'da uzaktan yürütülmektedir.
Seçim kriterleri
Akademik performans; seçilen alanında deneyim, nitelik, mesleki beceri ve başarı; bölgesel, ulusal ve uluslararası olimpiyatlara ve yarışmalara katılım; kamu ve sosyal aktiflik; yabancı dil bilgisi, başta Rusça olmak üzere
Katılım prosedürü
http://russia.study/web-sitesinde kayıt olmak ve orada bulunan elektronik anketinin tüm alanları doldurmak gerekmektedir. Yüklenmesi gereken belgeler aşağıda belirtilmektedir:
А. Pasaportunuzun veya kimliğinizin fotokopisi;
B. Not durum belgesinin transkripti: Lise öğrencileri için – 9-12 sınıfları boyunca, Üniversite öğrencileri için – tüm eğitim yılları boyunca. Üniversite mezunları için – diploma fotokopisi ve transkripti.
C. Anketin ilk sayfasına bir fotoğraf ekleyin.
Tüm evraklar sadece taranmış PDF formatında kabul edilmektedir.
Başvuruyu tamamlamak için "Отправить заявление на бесплатное обучение по квоте" veya "Apply for free education with scholarship" yeşil butona basmanız gerekir.
Kaydı alınan adaylar ile Rusya Bilim ve Kültür Merkezinde 17-20 Aralık 2018 tarihlerinde birebir mülakatlar yapılacaktır.
İletişim:
Detaylı bilgi almak için Rossotrudniçestvo Federal Ajansı Türkiye Temsilciliği ile irtibata geçebilirsiniz.
Telefon: +90 312 442 02 18


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."