Üniversite: Misyon-Vizyon ve Temel Değerler


Üniversite: Misyon-Vizyon ve Temel Değerler

Sayıları gün geçtikçe artan üniversitelerimiz konusunda herkesin mutabık olduğu konu “kalite”dir. Belirli bir niceliğe ulaşan üniversitelerimizin artık nitelik açısından beklenen bir noktaya ulaşması için kalite çalışmalarına hız verildiği görülmektedir. Bu çalışma da kalite arayışlarının başında yer alan misyon, vizyon ve temel değerler konusuna dikkat çekmeyi amaçlamakta ve bu konuda bilimsel çalışma yapacak olan öğrenci ve araştırmacılara bir kolaylık sağlamayı arzulamaktadır.

Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu resmi sitesinde yer alan verilerden yola çıkarak mevcut üniversitelerimizin misyon, vizyon ve temel değerlerini kurumların kendi web siteleri, stratejik planları ya da kurumiçi değerlendirme raporlarından yardım alarak belirlenmiştir. İlk incelemede üniversitelerin web sitelerindeki misyon, vizyon ve temel değerler ile kalite sayfalarındaki ya da stratejik plan veya kurumiçi değerlendirme raporundaki ifadeler arasında dikkate değer farklılıkların olduğu gözlemlenmiştir. Kurumların bir kısmının bu konuda oldukça titiz bir çalışma yaptıkları gözlemlenirken, bir kısım üniversitelerin de daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiği anlaşılmaktadır.

Ummanda bir katre misali katkı sağlanması beklenen bu çalışma, asıl amaçlanan araştırmalar için bir veri teşkil edecek niteliktedir. Yararlı olması dilekleriyle…

Muhammet NEGİZ
mnergiz@live.com




Kaynak  Göstermek İçin: “Negiz, M. (2019). Üniversite: Misyon-Vizyon ve Temel Değerler, AcademiaNews Publishing, Erzincan.”

*Kaydetmek için linke tıklayınız: İNDİR / DOWNLOAD / SKACHAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

Tez Yazımı ve Atıfların Önemi

Tez Yazımı ve Atıfların Önemi Marta Estruch'un Sunumu için  TIKLAYINIZ Prof. Dr. Tülay İlhan Nas'ın Sunumu için  TIKLAYINIZ Derya So...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."