Yeni Bir Eser: "Mutlu Eden Yöneticiler | Pozitif Psikoloji Bağlamında Araştırmalar ve Öneriler"



Yeni Bir Eser: "Mutlu Eden Yöneticiler  | Pozitif Psikoloji Bağlamında Araştırmalar ve Öneriler"

"Örgütsel Davranış ve Pozitif Psikoloji alanlarına ve bizzat yöneticilere katkı sağlayacağını düşündüğümüz kitabımız hayırlı olsun. Mutluluğun performanstan öte; insanlar ve insanlık için üretilmesini ve paylaşılmasını diliyoruz." ifadeleri ile yeni eserlerinin tanıtımını yapan Doç. Dr. Ali Murat Alparslan'ın "Mutlu Eden Yöneticiler  | Pozitif Psikoloji Bağlamında Araştırmalar ve Öneriler" adını taşıyan eserin araştırmacı ve öğrencilere katkı sağlamasını dilerim.

Kapağında, "koşulları iyileştirici olun", "öğrenmeye açık olun", "insancıl olun", "değerli hissettirin ve yapıcı olun", "aile olun", "takdir edici olun", "eğitin ve yönlendirin", "bilge olun", "kişiyi değil performansı değerlendirin", "güven verin ve güvenin", "işle ve kontrolle bezdirmeyin" tavsiyelerine yer verilen eserin içindekiler kısmında ise aşağıdaki başlıkların yar aldığı görülmektedir:

*İnsanın hayata ve kendine dair yeni bir tasavvur ihtiyacı
*Pozitif Psikoloji
*Hedonik ve ödonomik bakış açılarıyla "iyi oluş/mutluluk"
*İyi oluş ve kültür ilişkisi
*Pozitif kişilik özellikleri: Erdemler
*Erdemli örgütler ve özellikleri
*İş yerinde mutluluk
*İş yerinde mutluluğunun bireysel kaynağı: Psikolojik sermaye
*İş yerinde mutluluğun örgütsel kaynağı: Pozitif iş ortamı
*İş yerinde mutluluğun  yönetsel kaynağı: Pozitif liderlik
*Mutluluk ve performans ilişkisi
*İş yerinde mutluluğun kaynağı üzerine fenomonolojik bir araştırma
*Çalışanları mutlu eden yönetici davranışları üzerine bir araştırma
*Pozitif liderlik bağlamında yönetici erdemleri üzerine bir araştırma
*Çalışanları mutlu eden geri bildirimler üzerine bir araştırma

Eserin arka kapağında ise şu ifadelere yer verilmiştir:

Pragmatizm akımının önerdiği yolda yürüyerek oluşturulan bu eser, doğrudan sahanın sesine kulak vererek sistematik bir derleme ile sunulan, günümüz yöneticilerinin çalışanlarını nasıl mutlu edebileceklerine dair açık bir reçete niteliğindedir. Bu reçete; işyeri mutluluğunun ne anlama geldiği, çalışanları mutlu eden geri bildirimlerinin özellikleri ve doğrudan geri bildirimlerin söylemleri (kelime ve cümleler) ve arzu edilen yönetici erdemlerine dair 2000 kişinin üzerinde yapılan ve keşifsel nitelik taşıyan araştırmalar ile oluşturulmuştur. Bu yüzden sahadaki yöneticilere katkısı oldukça güncel gerçekler üzerinedir. 

Bu çalışmanın oldukça önemli bir katkısı da çalışan mutluluğu/iyi oluşu üzerine araştırma yapan, yapmayı düşünen araştırmacılaradır.

Keşifsel bir bakış açısına sahip olan araştırmalarımız; önemli boyutlandırmalar, modellemeler ve isimlendirmeler oluşturmuştur. Tüm bu bulgular, nicel araştırmalarla; nice yeni modellemelere, ölçek geliştirme  çalışmalarına ve teorik zeminlere  altyapı niteliğindedir. 

Bu yüzden eserin güncel olarak sahanın nabzı ile, teorik bir zemin dahilinde, sistematik boyutlandırmalar üretmesi, hem sahaya hem de akademik akademik araştırmalara somut katkılar sunmaktadır. 

Mutluluğun performanstan öte insan için, insanlık için üretilmesi ve paylaşılması dileğiyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."