XVI. Uluslararası Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi


 
XVI. Uluslararası Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi


2002 yılında ilk defa gerçekleştirilen Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi’nin 2005 yılından itibaren tek yıllarda yurt dışında ve çift yıllarda ise Türkiye’de yapılması gelenek haline gelmiş ve bu süreç Bosna-Hersek, Malta, Azerbaycan ve Fas kongreleri ile devam etmiştir. Kovit-19 salgını nedeniyle iki yıl ara verilen kongrenin 16.’sı İstanbul S. Zaim Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Ürdün/Orta Doğu Üniversitesi İşletme Fakültesi işbirliğiyle 11-13 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Kongre, yurt içi ve dışından bilgi ekonomisi, bilgi yönetimi, bilgi toplumu, e-devlet ve e-ticaret vb. konulara ilgi duyan bilim insanı, uzman ve uygulayıcıların katılımına açıktır.

Kongremize özet gönderme 1 Eylül 2022, genişletilmiş özet veya tam metin ile katılım 20 Ekim 2022 tarihlerinde sona ermekte olup, diğer bilgiler ekte ve internet sayfamızda mevcuttur. Türkiye’den katılanlar için kayıt ücretlerinin %50 indirimli olduğu kongremize katkı ve katılımlarınızı bekler, görüşmek dileğiyle saygılar sunarız.

BEYKON Genel Sekreterliği

www.beykon.org kongre@beykon.org

http://beykon.digiabstract.com/beykon2022/

 ***

KONGE DAVETİ:

 2002 yılında ulusal düzeyde gerçekleştirilen Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi, 2005 yılından itibaren uluslararası olarak sürdürülmektedir. 2009 yılında Bosna Hersek’te yapılan kongrenin tek yıllarda yurt dışında ve çift yıllarda ise Türkiye’de yapılması gelenek haline gelmiş ve bu süreç Malta, Azerbaycan ve Fas kongreleri ile devam etmiştir. Kovit-19 salgını nedeniyle iki yıl ara verilen kongrenin 16.’sı İstanbul S. Zaim Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Ürdün/Orta Doğu Üniversitesi işbirliğiyle 11-13 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Sonraki kongrenin ise 2023 yılı Ekim ayında aynı üniversitelerin işbirliği ile Ürdün’de yapılması kararlaştırılmıştır. Kongre, yurt içi ve dışından bilgi ekonomisi, bilgi yönetimi, bilgi toplumu vb. konulara ilgi duyan bilim insanı, uzman ve uygulayıcıların katılımına açıktır.

BİLDİRİ GÖNDERİMİ:

Kongreye bildiri ile katılımın gerçekleşebilmesi için öncelikle amaç, yöntem ve muhtemel bulguları içeren özetin çevrimiçi bildiri sistemi aracılığı ile gönderilmesi gerekmektedir. 1 Eylül 2022 tarihine kadar özet gönder(e)meyenler, 20 Ekim 2022 tarihine kadar genişletilmiş özet veya tam metin gönderebilirler. Kongre konularına uygunluk, çalışmanın özgünlüğü, kullanılacak yöntem ve planlanan oturum sayısı ve başlığı dikkate alınarak Bilim Kurulu Üyeleri’nin yapacağı gizli değerlendirmeler en geç 10 gün içinde kabul/düzeltme/ret biçiminde sonuçlandırılarak bildiri sahiplerine ulaştırılacaktır. Kongreye gönderilen tüm çalışmalar en az iki hakemin kabul etmesinden sonra kongre programına dâhil edilmektedir.

KONGRE MEKÂNI: Kongre oturumları İstanbul S. Zaim Üniversitesi’nin Halkalı kampüsünde yapılacaktır. Halkalı Ziraat ve Baytar Mektebi olarak 1892 yılında kurulan Kampüs, 2010 yılından itibaren İZÜ tarafından kullanılmaktadır.

KONGRE DİLİ: Kongre dili Türkçe ve İngilizcedir. Tüm bildirilerde mutlaka İngilizce başlık ve özeti yer almalıdır.

BİLDİRİ TÜRLERİ:

Kongre katılımına esas alınan bildiri türü tam metni gönderilen ve yazarlardan en az biri tarafından sözlü sunumu yapılanlardır. Ancak imkânlar dâhilinde genişletilmiş özeti gönderilen bildiriler ile poster veya sanal sunum yapılanlara da kongre programında yer verilmektedir.

Sözlü sunum: Amaç, yöntem ve bulguları içeren bilimsel araştırmaların yazarlardan en az biri tarafından sözlü olarak sunumunu kapsamaktadır. Sözlü sunum, tam metin bildiri (en az 4000 kelime) veya genişletilmiş özet (devam eden çalışma/en az 1000 kelime) olarak yapılabilir.

Poster veya sanal bildiri: Kongrede sözlü veya canlı olarak sunumu yapılmayan bildirileri kapsamaktadır. Sanal bildirilerin de mutlara tam metin veya genişletilmiş özeti bulunmalıdır.

Oturum önerme: Ortak bir konu etrafında sözlü olarak sunulmak üzere en az 4 bildirinin sunumunu kapsamaktadır. Oturumu öneren (oturum başkanı) kayıt ücretinden muaftır.

YAYIN: Kongre programında yer alan tüm bildiriler e-kitap formatında ISBN alınarak yayınlanacak ve kayıtlı katılımcılara USB olarak dağıtılacaktır. Seçilen tam metin bildiriler ise ayrıca uluslararası endeksler tarafından taranan Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi’nde yayınlanabilir. Tüm katılımcılar, kayıt formunda yer alan ve bildirinin yayınlanmasını kabul ettiklerine dair telif anlaşmasını imzalamak durumundadırlar.

ÖNERİLEN KONULAR:

Bilgi Ekonomisi

Bilgi Ekonomisi ve Bilgi Temelli Ekonomiler

Beşeri Sermaye ve Ekonomik Gelişme

Enformasyon ve İletişim Teknolojileri

Ar-Ge ve Yenilik Teknoloji ve Yenilik İktisadı

Dijital Ekonomi ve Kripto Varlıklar

Global Ekonomik Krizler ve Bilgi Ekonomisi


Bilgi Yönetimi ve E-İşletme

Bilgi Yönetimi ve Uygulamaları

Bilgi ve Belge Yönetimi

Veri Madenciliği ve İçerik Yönetimi

E-İnsan Kaynakları Yönetimi

E-İşletmecilik ve Uygulamaları

E-Finans ve Bankacılık

Entelektüel Sermaye


Bilgi Toplumu

Bilgi, İktidar ve Devlet

Bilginin Değeri ve Paylaşımı

Bilgi Toplumunda Medya ve İletişim

Sosyal Medya ve Toplumsal Etkileri

 

E-Devlet/Ticaret

E-Devlet ve Uygulamaları E-Yönetişim ve Bilgi Kentleri

E-Belediye ve Bilgi Sistemleri

E-Öğrenme ve Uzaktan Eğitim

E-Ticaret ve Uygulamaları

Elektronik Suç ve Cezalar

 

Diğer Konular

Yükseköğretim ve Üniversiteler

Bilginin Kurumsallaşması ve Tarihi

Bilginin Kaynakları ve Bilgi Felsefesi Küreselleşme ve Eleştirel Yaklaşımlar

 

İlgili Diğer Konular

KAYIT KOŞULLARI

Kongre kayıt ücreti, sözlü sunum yapacaklar için 1.500 TL, öğrenciler için 1.000 TL, sanal sunumlar için ise 750 TL’dır. Kongreye Türkiye’den katılanlar için % 50 indirim uygulanmaktadır.

 ·        Her bildiri için yazarlardan en az birinin kayıt yaptırması gerekmektedir. Birden fazla bildiri sunan yazarlar ikinci ve sonraki bildiriler için tam kayıt ücretinin yarısını ödemek durumundadırlar ancak indirimler birleştirilemez.

·        Kayıt ücretine dâhil olan hizmetler şunlardır; tüm bilimsel oturumlara katılım hakkı ve kongre dokümanları (kongre çantası, yaka kartı, katılım sertifikası, bildiri kitabı USB), programda belirtilen yemekler ve kahve molaları. Katılım belgesi sadece kayıt ücreti ödeyen katılımcılara verilmektedir.

·        Öğrenci katılımı, katılımcının ilgili alanda bir lisansüstü programa kayıtlı olduğunu belgeleyen lisansüstü öğrenciler için geçerlidir.

·         Sanal bildirilerin sunumu, Microsoft Teams veya benzer bir portal üzerinden kongre salonundaki katılımcılara interaktif olarak yapılacak ve/veya YouTube üzerinden yayınlanacaktır.

·         Kongre gala yemeği, üniversite iç bahçesinde veya boğaz gezisini kapsayacak şekilde gemide yapılacaktır. Detaylar kayıtlı katılımcılara kongre öncesinde duyurulacaktır.

·        Ödemeler banka havalesi, EFT veya kredi kartı ile belirtilen tarihe kadar yapılmalıdır. Masraf ve komisyonlar katılımcıya aittir.

 

İLETİŞİM:

Adres: İstanbul S. Zaim Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Halkalı K.Çekmece İstanbul Türkiye

Telefon : +90 212 692 8935 / 9673 / 8872

E-Posta : kongre@beykon.orgbeykon@gmail.com

İnternet Sayfası: www.beykon.org

Sosyal Medya: @beykon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."