KTÜ İİBF'de Akreditasyon ve Öğrenme Güvencesi Konulu Rehberli Çalıştay Düzenlendi.



KTÜ İİBF'de Akreditasyon ve Öğrenme Güvencesi Konulu Rehberli Çalıştay Düzenlendi.

Fakültemizde Akreditasyon ve Öğrenme Güvencesi Konulu Rehberli Çalıştay Düzenlendi.
Üç oturumda gerçekleştirilen çalıştayın ilk bölümünde açılış konuşmasını gerçekleştiren rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, araştırma üniversitesi misyonuna sahip üniversitelerde eğitim-öğretim faaliyetlerinde öğrenme güvencesinin sağlanması ve eğitim ekosisteminde yer alan paydaşların beklentilerini karşılamakta yetkin mezunlar yetiştirmenin önemini vurguladı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemil Rakıcı ve dekanımız Prof.Dr. Atila Doğan'ın da hazır bulunduğu oturumda Rektör Çuvalcı, KTÜ olarak bünyelerinde yer alan tüm birim ve programlarda akreditasyon farkındalığı ve uygulamalarını iyileştirmekte kararlı olduklarını belirterek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde akreditasyon süreci devam eden bölümlere ek olarak yeni bölümlerin de başvuru aşamasına gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlgili akademik birim ve programlarda görev yapan akademik ve idari personelin yoğun katılım gösterdiği ilk oturum, akreditasyon ve öğrenme güvencesi ile ilgili ulusal ve uluslararası uygulamalar hakkında gerçekleştirilen bilgilendirme sunumu ile son buldu.
Fakülte bünyesinde yer alan tüm birimlerin yuvarlak masa düzeninde hazır bulunduğu çalışmanın ikinci oturumunda STAR Akreditasyonu eğitmeni, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adem AKBIYIK rehberliğinde tüm programların eğitim amaçları ve bu amaçlara ulaşmaya yönelik öğrencilere eğitim-öğretim süreçleri boyunca kazandırılması gereken öğrenim kazanımları, araştırma üniversitesi misyonuna uyum ve paydaş beklentilerini karşılama kriterlerine yönelik olarak gözden geçirilerek gerekli iyileştirme önerileri konularında atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmanın son bölümünde ise, öğrencilerin hedeflenen bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanmaları adına ilgili program derslerinin dağılımının gerçekleştirildiği müfredat haritalama ve kazanımlara ulaşılmasına yönelik öğrenme güvencesi sistemi oluşturma konularında atölye çalışmalarına yer verildi. Çalıştay’ın ikinci gününde ise her bölümün Program Akreditasyon Komisyonu’ndan akreditasyon raporu yazmakla görevlendirilmiş akademik personellerine Doç. Dr. Adem AKBIYIK tarafından “Program Öz Değerlendirme Raporu” hazırlamaya yönelik eğitim düzenlendi.
Dekanımız Prof. Dr. Atila Doğan, çalıştayın kapanış konuşmasında iki gün süren 10 saatlik çalıştay programına yoğun ilgi gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek akademik personeline teşekkür etti. Prof. Dr. Doğan, çalıştayın fakültede akreditasyon faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşmasında, kalite süreçlerinin içselleştirilmesinde ve uygulama süreçlerinin iyileştirilmesinde ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.
Çalıştay hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Son 1 Yılın Popüler Yayınları