Sosyal Girişimcilik Eğitimi, 22-26 Ocak 2013, Antalya


Avrupa Birliği'nin bir girişimi olan Gençlik Programı çerçevesinde AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Gençlik Programı Genel Koordinatörlüğü  tarafından potansiyel yararalanıcılarını Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri ve Sosyal Girişimcilik alanında bilgilendirmek ve bu alanda yeni projelerin yapılmasını teşvik etmek amacıyla 22-26 Ocak 2013 tarihleri arasında Antalya’da ulusal düzeyde bir “Sosyal Girişimcilik Eğitimi” düzenlenecektir.  

Sosyal Girişimcilik Nedir?

Sosyal girişimcilik, var olan bir sosyal problemi fark ederek, girişimcilik prensip ve değerlerine uygun bir şekilde sosyal bir değişim yaratmaktır. Sosyal girişimcilikte diğer girişimciliklerden farklı olarak kar ölçümü yerine sosyal bir kazanım üzerine yoğunlaşılır.
Sosyal girişimciler ise toplumda ciddi sorunlar yaratan sosyal sorunlara yenilikçi ve farklı çözümler arayan bireylerdir. Bu kişiler toplumsal sorunlarla mücadelede ve geniş ölçekte değişimi sağlamak için yeni fikirler geliştirmekte hırslı ve kararlıdırlar. Fikirlerini geniş kesimlere yayarak toplumu yeni adımlar atması için ikna etmeye çalışırlar..

Her bir sosyal girişimci herkesin uygulayabileceği, anlaşılır, etik ve destek görebilecek eylemlerde bulunur. Bir başka deyişle her bir sosyal girişimci lider, yerel değişimi de başlatan ve  aynı zamanda istenen gerçekleştirmenin mümkün olabileceğini de kanıtlayan bir rol modeldir.

 Eğitimin Elementleri

-        Sosyal girişimcilik nedir, sosyal girişimci kimdir?
-        Sosyal girişimciliğin değer ve prensipleri nelerdir?
-        Sosyal girişimci eylem planı hazırlama
-        Sosyal Farkındalık
-        İdeal Sosyal girişimci
-        Sosyal girişimcilik ve gençlik çalışmaları
-        Sektörler arası ağ kurma
-        İzleme ve değerlendirme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."