EBES Konferansı Yekaterinburg (Ekaterinburg) Şehrindeydi




Dünyanın çeşitli ülke ve üniversitelerinden gelen bilim insanlarının katılımları ile gerçekleştirilen konferans oldukça güzeldi. Çok farklı kişiliklerle tanışma fırsatı sundu. 



Yekaterinburg (Ekaterinburg) şehrinin insanları da oldukça yardımsever ve sıcak insanlardı. Yabancı dil bilmeseler bile yardımcı olmaya çalışan insanlar yabancı bir ülkede olduğumuzu hiç hissettirmedi. Adres sorarken ya da şehir tarihine yönelik bir soru sorduğunuzda güler yüzlü şekilde cevap almak biraz şaşırttı. 


Diğer büyük Rus şehirlerine göre insanların daha cana yakın olduğunu farketmek, yabancı düşmanlığı görmemek çok sevindirici bir olaydı. Takside unutulan cüzdanı geri getiren taksici hikayesi ise ziyaret ettiğimiz manastıra bağlanarak espiriler yapıldı. 



Buradaki üniversite yöneticilerinin ülkemiz ile ciddi işbirliği kurmak istediklerini yaptığımız ziyaret sırasında öğrenmiş oldum. Mevlana Değişim Programı hakkında bilgi verince oldukça heyecanlandılar. Bu konuda üniversitemiz ile anlaşma yapmak istediklerini ifade ettiler. 

Rusya Mesleki Pedagoji Üniversitesi (Russian State Vocational Pedagogy University, RSVPU; Российский государственный профессионально-педагогический университет ) Rektör Yardımcısı, Profesör Vitali Kopnov ve Profesör Alena Evtyugina ülkemizle işbirliğinin oldukça yararlı olacağını vurguladı. İşbirliği konusundaki görüşlerimi oldukça iyi karşıladılar.


 Rusya genelinde faaliyet gösteren Türk girişimcilerin çalışmalarını ilgi ile takip ettiğini ifade eden Profesör Kopnov, üniversitelerimiz arasında tesis edilecek olan işbirliğinin önemine dikkat çekti. 

Ayrıca, üniversitelerinin pedagojik birikimini üniversitemiz ile paylaşabileceğini ifade etti. Üniversiteleri bünyesinde bulunan akademik dergilerin tanıtımını yaparak, bu alanda da işbirliği yapılabileceğine işaret etti. Benzer konularla süren ziyaret oldukça verimli gerçekleşti.



"Hoş geldiniz komşu!" espirisi ile başlayan sohbet sonrası tanışma fırsatı bulduğum, Yunanistan Thessaly Üniversitesi'nden Profesör Christos Koliias'in yapmış olduğu sunum da oldukça dikkat çekiciydi. Askeri harcamalar üzerine Türkiye ve Yunanistan hakkında sohbet etme şansımız da oldu. Ülkemizde milli eğitime yönelik harcamaların, savunma harcamalarından yüksek olmasını överek, Yunanistan için de aynı olmasını dilediğini ifade etti.

Konferans bünyesinde sunulan çalışmaların en başarılılarına ödül verilerek onurlandırıldı...

Daha neler..neler...






 1905 Meydanı şehiriçi ulaşım noktalarından bir tanesi. Taksi, tramvay, otobüs ve insanların buluşma noktası..Lenin Caddesi de aynı şekilde merkezi bir konumda yer almakta..







Üniversitede çalışmak  güzel olaylarla karşılaşmaya, bu güzel olaylar da üniversite çalışmaya katkı sağlıyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."