Marie Curie Avrupa İçi Dolaşım Bursları


Marie Curie Avrupa İçi Dolaşım Bursları


Avrupa İçi Dolaşım Bursları  Nedir?
Avrupa İçi Dolaşım Bursları (Intra-European Fellowships, IEF) araştırmacıların kariyer gelişimlerini desteklemek amacı ile oluşturulmuş  7. Çerçeve Programı Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları  kapsamında yer alan bireysel bir burs programıdır.
Avrupa İçi Dolaşım Burslarına doktora derecesine sahip veya lisans derecesinden sonra dört yıl tam zamanlı araştırma deneyimi bulunan araştırmacılar başvurabilir. Avrupa İçi Dolaşım Bursları’ndan hem akademi hem de sanayi sektöründe çalışan araştırmacılar yararlanabilir.
Başvurular için Avrupa Komisyonu’na araştırmacı tarafından bir araştırma projesi sunulması gerekmektedir. Diğer Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları’nda olduğu gibi Avrupa İçi Dolaşım Bursları’nda da araştırma projelerine ilişkin konu sınırlaması yoktur.
Avrupa İçi Dolaşım Bursları’ndan yararlanacak araştırmacıların uluslararası dolaşım koşulu gereği, projelerini gerçekleştirmek üzere 7. Çerçeve Programına katılan başka bir ülkeye gitmeleri ya da bu ülkelerden Türkiye’ye gelmeleri gerekmektedir. Araştırmacılar aynı zamanda sektörlerarası dolaşım (sanayi-akademi, akademi-sanayi) da gerçekleştirebilirler. Ancak bu burs ile başka bir Avrupa ülkesine gidecek araştırmacıların son başvuru tarihi itibari ile gidecekleri ülkede son üç yılda bir yıldan fazla bulunmamış olmaları gerekmektedir. Aynı şekilde bu burs ile Türkiye’ye gelmek isteyen araştırmacıların son üç yılda bir yıldan fazla Türkiye’de bulunmamış olmaları gerekmektedir.
Araştırmacılarımız Avrupa İçi Dolaşım Burslarından nasıl faydalanabilir?
Çalışmalarına bir süreliğine yurtdışında devam etmek isteyen araştırmacılarımız Avrupa İçi Dolaşım Bursları ile bir veya iki yıl süre ile Avrupa Birliği üye ülkelerine veya 7. Çerçeve Programına katılan diğer ülkelere (Asosye ülke) gidebilirler.
Aynı zamanda Avrupa’da veya Asosye ülkelerde bulunan araştırmacılarımız da Türkiye’ye gelerek araştırmalarına bir veya iki yıl süre ile Türkiye’de devam etmek için Avrupa İçi Dolaşım Bursları’ndan yararlanabilirler.
Araştırma kuruluşlarımız nasıl faydalanabilir?
Üniversitelerimiz, araştırma merkezlerimiz,  sanayi kuruluşlarımız Avrupa İçi Dolaşım Bursları ile Avrupa’dan veya Asosye ülkelerden gelecek Türk veya yabancı araştırmacılar için ev sahibi kuruluş olabilir, böylece bir veya iki yıl süresince Avrupa Komisyonu desteği ile yurtdışından araştırmacı istihdam edebilirler.
Avrupa İçi Dolaşım Bursu kapsamında neler finanse edilir?
Burs kapsamında araştırmacıların yaşam giderleri, seyahat giderleri karşılanmakta ayrıca araştırmacılara dolaşım, araştırma ve kariyer gelişim desteği sağlanmaktadır. Araştırmacıların projelerini gerçekleştirecekleri ev sahibi kuruluşlar için de yönetim gideri bulunmaktadır.
Avrupa İçi Dolaşım Bursuna nasıl başvurulur?
Bireysel bir burs programı olan Avrupa İçi Dolaşım Burslarına araştırmacılar ev sahibi kuruluşları ile birlikte hazırladıkları projelerini internet üzerinden Avrupa Komisyonu’na sunarak başvururlar.
Avrupa İçi Dolaşım Bursu 2013 yılı Başvuru Rehberi ve ilgili dokumanlara ulaşmak için tıklayınız.
Avrupa İçi Dolaşım Bursu çağrısına başvuru yapmak isteyen araştırmacılar proje onerilerini 2013 yılı çağrısına çağrı kapanış tarihi olan 14 Agustos 2013'e kadar sunabilirler.
Programa başvurmayı planlayan araştırmacılarımız veya bu program aracılığı ile araştırmacı istihdam etmek isteyen kuruluşlarımız ncpmobility@tubitak.gov.tr adresinden bizlerle irtibata geçebilir, her türlü soru ve bilgi taleplerini iletebilirler. 
Marie Curie Ekibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."