Hırvatistan'da Ülkemizi Tanıttık



Hırvatistan'da Ülkemizi Tanıttık

Hırvatistan Ulusal Ajansı tarafından gerçekleştirilen eğitime Türkiye, İspanya, Polonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Norveç, Macaristan, Hırvatistan gibi çeşitli ülkelerden katılım oldu. Ülkeleri hakkında kültür, dil gibi birçok konuda paylaşım fırsatı bulan katılımcılar, oldukça başarılı projeler geliştirdiler.

Türkiye katılımcıları olarak, uluslararası tanıtım gecesinde ülkemizin çeşitli şehirlerini, müzelerini, sanatçı ve devlet adamlarını tanıtmaya çalıştık. Tatlı ve kuruyemiş türlerinin tadına bakma fırsatını bulan ziyaretçilerimiz, standımızdan oldukça memnun ayrıldılar. Birçok ziyaretçimiz ülkemize geleceklerini beyan ettiler.

Aynı şekilde, Norveç ve Hollanda çikolatalarını, İspanya zeytinini tatma fırsatı bulduk. Ülkelerin meşhur içeceklerini tanıdık. Dini ve kültürel olarak sahip oldukları çeşitliliği kendilerinden dinleme fırsatını elde ettik.


Hırvatça, İspanyolca ve Lehçe konusunda ilerleme kaydettik.

Haydi, çeşme, kat, cezve, börek, saat gibi birçok kelimenin Hırvatça tarafından benimsendiğini ve halen kullanıldığına tanık olduk..

Hırvat insanlarının oldukça misafirperver, güler yüzlü ve anlayışlı olduğunu görmek sevindirici oldu. Ülkede yabancılara karşı kötü muamele görmek mümkün değil. Genel olarak herkes İngilizce konuşabilmekte..

Türk dizi ve filmleri ülkeyi oldukça iyi etkilediği için, Hırvatlar okullarında seçmeli olarak Türkçe dersi almaktadırlar. Türkçe öğrenme konusunda oldukça istekliler.

Bu durumu dönüş uçağında ülkemizi görme heyecanı ile gelen Hırvatlardan anlamak mümkün. Katılımcılarla beraber gerçekleştirilen 4 günlük eğitim süreci sonrasında mutlu bir şekilde ülkemize döndük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."