Amsterdam Tartışmaları



Davetiye

Amsterdam Tartışmaları sezonu Abdulwahid van Bommel’in kaleme aldığı Ahmed Yesevi kitabının tanıtımıyla kapatıyor

"Türk kültür değerlerini Hollandacaya tercüme etmeye devam eden Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi Pir-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevi ve fikirlerinin tanıtılması amacıyla Hollandaca “Ahmed Yasawi” kitabı hazırladı. Daha önce Mevlana Celaleddin Rumi, Ahi Evran, Evliya Çelebi, Nasrettin Hoca gibi tanınmış düşünürlerle ilgili eserler de kaleme alan Abdulwahid van Bommel tarafından hazırlanan kitap, Ahmed Yesevi biyografisi başta olmak üzere, İslam’dan önce Orta Asya Türk tarihi, Türklerde tasavvufun kurumsallaşması, Anadolu’ya gelmesi gibi konuları ele almakta.

Amsterdam Tartışmaları sezonun kapanışı olarak kitabın yazarı Abdulwahid van Bommel ile okuyucunun buluşmasını düşündük.

Bu anlamlı toplantıya sizi de davet eder, katılımınızdan mutluluk duyarız.

Saygılarımla,

Ahmet Suat Arı 
Amsterdam Tartışmaları Modaratörü 

Tarih    : 18 Haziran Çarşamba 
Saat   : 20.00 – 21.30 arası 
Adres  : Coffeemania Plein 40 – 45
Slotermeerlaan 103, 1063 JN Amsterdam


Uitnodiging
Amsterdam Tartışmaları sluit het seizoen met het boek Ahmed Yasawi van Abdulwahid van Bommel
Onlangs is het boek Ahmed Yasawi van Abduwahid van Bommel verschenen dat door Turkevi Research Centre is uitgebracht. Met deze uitgave maakt Nederland kennis met een grote geleerde. Zijn manier van denken en handelen zouden de hedendaagse problemen kunnen beslechten. Wij vinden dan ook dat dit niet onopgemerkt moet blijven. Daarom willen wij het seizoen afsluiten met het bespreken van dit boek. De heer Abdulwahid van Bommel zal voor een presentatie zorgen waarna met de aanwezigen van gedachten zullen worden gewisseld.
Bij deze nodig ik u uit voor het bijwonen van deze zeer interessante boekbespreking. Uw komst zullen wij zeer op prijs stellen.
Met vriendelijke groet,
Ahmet Suat Arı
Moderator Amsterdam Tartışmaları
Datum : 18 juni 2014
Tijd : 20:00-21:30 uur
Adres : Coffeemania Plein 40 – 45
Slotermeerlaan 103, 1063 JN Amsterdam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."