Gürcü lider Saakaşvili, Ukrayna’da vali oldu



Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Gürcistan’ın eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’yi Odessa valiliğine atadı. Odessa Valiliği Basın Sözcüsü Nikolay Pakrovski valilikte gerçekleşen törenin ardından Saakaşvili’nin resmen görevine başladığını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, Saakaşvili’yi daha önce danışman olarak tayin etmişti. Gürcistan eski lideri Ukrayna vatandaşlığını da Cuma günü aldı. Saakaşvili 2013’de seçimleri kaybetmesinin ardından hakkındaki davalar nedeni ile ülkesinden ayrılmak zorunda kalmıştı. 

Saakaşvili’nin vali olarak atanması bir çok Ukraynalı politikacı açısından da sürpriz oldu. Ukrayna Radikal Parti lideri Lyaşko, bir yabancının vali olarak atanmasını, “Ukrayna halkının aşağılanması ve tüm dünyanın önünde Ukrayna halkının kendi kendilerine düzeni sağlayamadığının kabülü” olarak değerlendirdi. Ukrayna Çevre Bakanı İgor Şevçenko ise Facebook’tan yaptığı açıklamada, bir başka yetenekli politikacının daha Ukrayna’da yönetim kadrosuna girdiğini duyurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."