Tersine Mentorluk – Reverse Mentoring


6
Adından da anlaşılabileceği gibi, tersine mentorluk, Y jenerasyonu bir başlangıç seviye çalışanın, üst kuşaktan deneyimli bir yöneticiye yeni dünya, yeni iş ve yeni teknolojiye dair içgörülerini aktarmasını anlatıyor. Bu uygulamanın dünyadaki ilk ilham vereni ise GE eski CEO’su Jack Welch. Welch, 90’larda GE yönetiminin internet ile ilgili öğrenmesi gereken çok fazla şey olduğunun farkına vardığında, şirketteki üst yöneticilere (kendisi dahil olmak üzere) genç nesilden danışmanlık aldırıyor. Bugün dünyada ve Türkiye’de çok farklı sektörlerden liderlerin başvurduğu bu yeni nesil usta-çırak ilişkisi, yeniliklerin en iştahlı takipçileri olan gençlere, deneyimli liderleri eğitme şansı veriyor.
Yeni nesil çalışanlarının özellikle üst düzey yöneticilerle bir araya gelerek onlara sosyal medya konusunda mentorluk yaptığı bu çalışma iki taraf içinde eğitici ve yakınlaştırıcı bir uygulama olması açısından dikkat çekici.
İş ortamında kuşaklararası dayanışmayı yaratmak, Y kuşağının çalışan bağlılığını arttırmak ve kurumsal öğrenmeyi zenginleştirmek için “Tersine Mentorluk” organizasyonların derdine deva oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."