Avrupa Gönüllü Hizmeti İle Yurdışı Fırsatını Kaçırmayın!


Avrupa Gönüllü Hizmeti, istediğiniz bir AB ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık süreler dahilinde yer almanızı sağlayan bir faaliyettir. Temel düzeyde dil eğitimini de (% 5) içeren Avrupa Gönüllü Hizmeti 17-30 yaş arasındaki tüm gençlerimize açıktır. Avrupa Gönüllü Hizmetinin (AGH) amacı, Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir. Bu Eylem kapsamında gençler, bireysel olarak ya da gruplar halinde kâr amacı gütmeyen, ücretsiz faaliyetlerde yer alırlar.

41 Soruda AGH

Gönüllüyüm ne yapmalıyım ?


 Akredite Kuruluşlar Veritabanı

Gönüllü İçin Doğum Tarihi Uygunluğu Kontrolü

Motivasyon Mektubu Nasıl Yazılır?

Gönüllü Hizmeti Yapan Gençlerin Görüşleri

Gönüllü göndermek veya ev sahipliği yapmak isteyen kuruluşlar öncelikle akredite olmalıdır.  Daha sonra proje başvurusu yapmalıdır.
Akredite Olmak İsteyen Kuruluşlar İçin Yol Haritası

Akreditasyon için Başvuru Doldurma Rehberi

Akreditasyon (AGH) başvuru formu TURNA sistemimizden indirilebilir. 

PROJE BAŞVURUSU İLE İLGİLİ BİLGİLER

Kimler Başvurabilir ?

"Program ülkeleri" veya "komşu ortak ülkeler"de (uygun ülkeler listesi) yer alan tüm kuruluşlar (STK, Kamu kuruluşu veya sosyal sorumluluk alanında aktif kar amacı güden kuruluşlar) ortak olabilir ve başvurabilir. Tüm ortakların öncelikle akredite olması gerekir.

Kaç Ortak Gerekir?

Proje başvuru aşamasında en az toplam 2 ortaklı yapı oluşturulmuş olmalıdır.

Proje Süresi Ne Kadardır?

Proje başvuru aşamasında seçilmek şartıyla, projeler 3 ay ile 2 yıl arasındadır (faaliyet süresi 2-12 ay arasındadır).

Proje Nerede Gerçekleşir?

Proje ortaklardan herhangi birinin ülkesinde gerçekleşir. Ülkemizin de dahil olduğu program ülkelerinden gönüllüler, "program ülkeleri" veya "komşu ortak ülkeler"den herhangi birine gidebilir. Komşu ortak ülkelerden gönüllüler ise yalnızca program ülkelerine gidebilir.

Başvuru Nereye Yapılır?

Başvuru, başvuran tarafından tüm ortaklar adına başvuranın bulunduğu ülkenin ulusal ajansına yapılır. Ortakların ulusal ajanslarına başvuru formu göndermesine gerek yoktur.

Başvuru Ne Zaman Yapılır?

Başvurular,  başvuru kriterlerine uygun şekilde koordinatör tarafından üç farklı son başvuru tarihlerinden birine kadar (04 Şubat, 30 Nisan veya 01 Ekim, en geç Türkiye saatiyle 13.00) sisteme yüklenmelidir:
  • 04 Şubat 2015 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Mayıs – 30 Eylül 2015 tarihleri arasında başlayanlar içindir.
  • 30 Nisan 2015 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Ağustos – 31 Aralık 2015 tarihleri arasında başlayanlar içindir.
  • 01 Ekim 2015 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Ocak – 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında başlayanlar içindir.
    Bu faaliyet hakkında daha fazla bilgi için Program Rehberini, ilgili Başvuru Doldurma Rehberini ve ayrıca Akreditasyon için Başvuru Doldurma Rehberini inceleyebilirsiniz.

    Başvuru Nasıl Yapılır?

    Başvuru formunu (Gençlik Değişimleri, Avrupa Gönüllü Hizmeti ve Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği için ortak form) TURNA sistemimizden indirebilirsiniz. Ancak TURNA sistemine girmeden önce mutlaka "Nasıl Başvurulur" sayfamızın tamamını dikkatlice incelemelisiniz:
    NASIL BAŞVURULUR?

    Faaliyet Tablosu:

    Kullanılması gereken faaliyet tablosu formatı için buraya tıklayınız.

    Ortaklık Yetki Belgesi:

    Ortakların yer alacağı projelerde "mandate" adı verilen ortaklık yetki belgelerinin her bir ortak için ayrı ayrı hazırlanması ve hem başvuran koordinatör ve hem de ilgili ortak tarafından imzalanması gerekmektedir. İmzalı belgelerin taranmış halleri başvurunun "Ekler" bölümündeki araç kullanılarak başvuruya eklenecektir. İndirmek için buraya tıklayınız.

    Seyahat Bütçesi Hesaplama:

    Yeni programda seyahat bütçesi kilometre aralıklarına göre belirlenmiş sabit miktarlar üzerinden hesaplanacaktır. İki şehir arası mesafe (km) aşağıdaki sayfada şehir bilgileri girilerek bulunabilir:http://www.ua.gov.tr/distance

    ----------------------------------------------------------------------------

    Gönüllüler İçin Sigorta

    AGH - Vize Alma Süreci ile İlgili Güncel Konular

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    En Popüler Yayınlar

    Öne Çıkan Yayın

    TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönemi başvuru sonuçları açıklandı!

      TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönemi  başvuru sonuçları açıklandı . TÜBİTAK...


    "Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."