İki devlet, tek komedi: "Yanlış Anlama"


Türkiye Türkçesi’yle Azerbaycan Türkçesi arasındaki farklılıklardan yola çıkarak çekilen, 2017’nin iddialı sinema filmlerinden ‘Yanlış Anlama’ 27 Ekim’de vizyona giriyor.
Yanlış anlamalar üzerine kurulu komik bir hikayeyi beyaz perdeye taşıyan 2017’nin en iddialı komedi filmi ‘Yanlış Anlama’nın vizyon tarihi belli oldu.  Çekimleri İstanbul ve Bakü’de yapılan, film 27 Ekim’de iki ülkede aynı anda vizyonda olacak.
Türkiye ve Azerbaycan’ın tanınmış isimlerini bir araya getiren filmin yapımcılığını, DADA Yapım adına Levent Cengizhan üstlenirken, filmin yönetmen koltuğunda Ulaş Cihan Şimşek oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Türkiye’nin ünlü tiyatro ve ekran yüzleri olan, Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Hakan Bilgin, Bahadır Efe, Duygu Karaca, Pelin Sönmez gibi isimler yer alıyor. Türk oyunculara, Azerbaycan’ın ünlü isimleri, Pervin Abiyeva, Islam Mehreliyev ve Ferda Amin eşlik ediyor.
  • Yanlış Anlama filminden
  • Yanlış Anlama filminden
1 / 3
© SPUTNİK/
Yanlış Anlama filminden
TÜRKİYE’DEN AZERBAYCAN’A UZANAN BİR KOMEDİ
Senaryosu Ayberk Çınar tarafından kaleme alınan ‘Yanlış Anlama’ Türkiye ve Azerbaycan’dan iki ailenin 10 günlük, komik ve eğlenceli tatil macerasını peyaz perdeye taşıyor. Türkiye ve Azerbaycan Türkçesi’ndeki benzerlikler ve farklılıklar üzerinden gelişen zengin diyalogların yer aldığı filmin, iki ülkede de büyük ilgi çekeceği tahmin ediliyor. 
Türkiye ve Azerbaycan arasında yıllara dayanan kültürel ve toplumsal yakınlığın ifadesi olan ‘iki devlet tek millet’ anlayışıyla çekilen film, birbirine çok benzeyen iki dildeki, binlerce kelimenin ve deyimin titiz bir şekilde incelenmesinin bir ürünü olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: sputniknews.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

Tez Yazımı ve Atıfların Önemi

Tez Yazımı ve Atıfların Önemi Marta Estruch'un Sunumu için  TIKLAYINIZ Prof. Dr. Tülay İlhan Nas'ın Sunumu için  TIKLAYINIZ Derya So...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."