Deneyimden Geleceğe I Akademik Başarı ve Hayat Becerileri I Prof. Dr. Münevver Turanlı



 “Akademik Başarı ve Hayat Becerileri” dersinin öğretim üyesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münevver Turanlı idi. İstanbul Ticaret Üniversitesinin kuruluşundan itibaren uzun bir süre dekanlık görevinde bulunan Turanlı, tecrübelerinin ışığında öğrencilerimize yol gösterici tavsiyelerde bulundu:

 “Günümüzde yaşanmakta olan küreselleşme ve rekabet sonucunda değişim dünyada çok hızlanmış ve çok boyutlu hâle gelmiştir. Toplumsal, kültürel ve ekonomik alanlarda hızlı ve etkileşimli yaşadığımız değişim süreciyle beraber, sizler de yaşamdaki değişimlere uyum sağlayabilen yaratıcı kişiler olmalısınız.”

 “Gerçek yaşamdaki başarı akademik başarı ile ilgilidir. Sizler hedeflerinizi her seferinde genişleterek başarıya doğru ilerleyebilirsiniz. Başarıya giden yol belirsiz de olsa siz yapmanız gerekenleri iyi sıralayabilirseniz, her adımdan sonra bir sonraki adımın ne olduğunu bilip ona göre hareket edebilirsiniz.”

“Hayatta hepimizin istediği başarılı olmaktır. Bildiğiniz gibi başarı en iyi sonuca ulaşmaktır. Başarılı olmak için; yenilikleri takip edin, üretken olun, çok çalışın, neleri yapıp neleri yapamayacağınızı bilin, kendinize karşı dürüst olun, sabırlı olun, farkındalık yaratın, sorumluluk sahibi olun, yaratıcı olun ve başarısızlıklar karşısında yılmayın, kararlı davranın.”

 “İş yaşamı, iyi eğitim almış gençlerin içinden en yenilikçisini, fark yaratanını, en hızlı ve doğru karar alanını seçmektedir. Hayatta kararlı olmak, çoğu zaman başarıyı da beraberinde getirir. Kararlılık, belirlenen bir hedef veya amaca ulaşmak için, azim, inanç ve sabırla çalışmaktır. Sizler de hedef ve amacınızı belirleyin ve kararlı bir şekilde, önünüze çıkan bütün engelleri aşarak belirlediğiniz amaç ve hedeflere ulaşmak için çalışın. Artık iş dünyası kendi kendini motive edebilen, mükemmeliyetçi, özverili çalışabilen ve sosyal kültürü olan gençleri aramaktadır. Bu nedenle derslerinizin yanında üniversitemizdeki kulüplere üye olun, kulüplerin düzenlediği panellere ve projelere katılın. Böylece sosyal çevreniz de genişleyecektir.”

“İş yaşamınız önemlidir, ama ailenizi, dostlarınızı ve arkadaşlarımızı da ihmal etmemelisiniz. Özellikle aile büyüklerine vakit ayırmak, mesela birlikte bir hafta sonu kahvaltısı yapmak yaşamınıza önemli katkılarda bulunur. Sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirmeye özen gösterin.”

Gençlerin yoğun ilgi göstererek sorular sorduğu dersin sonunda Prof. Dr. Münevver Turanlı kapısının her zaman öğrencimize açık olduğunu, ne zaman isterlerse odasına gelebileceklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."