Dr. Şahap Kocatopçu: İdarecilik ve Sanatı Önsözü



Dr. Şahap Kocatopçu: İdarecilik ve Sanatı Önsözü

Türk Sevk ve İdare Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahap Kocatopçu, "İdarecilik ve Sanatı" isimli bir eserin önsözünde şu ifadelere yer vermiştir:

İçinde yaşadığımız 20. yüzyılda büyük bir hızla  meydana gelen teknik değişmeler, ister istemez "sosyal" ve "endüstriyel" alanları da etkilemektedir. Bu etkiyi özellikle "sevk ve idarecilik" alanında da açık bir şekilde görmekteyiz. Daha önceki devirlere nazaran büyük ölçüde anlam değiştiren sevk ve idarecilik, bir ilim, bir sanat olmanın yanı sıra "profesyonel idarecilik mesleği"ni de ortaya çıkarmıştır. Dolayısı ile günümüz idarecisi, meslek haline gelen sevk ve idareciliğin gerekli kıldığı nitelikleri kazanmak zorunluluğunda bulunmaktadır. Bu bakımdan Derneğimiz; ana kuruluş gayesi olarak benimsediği "Türk Sevk ve İdareciliğinin ve İdarecilerinin Geliştirilmesi"nde gereken her türlü yardımda bulunmayı tahakkuk ettirmede gösterdiği faaliyetler meyanında devamlı bilgi mübadelesini sağlama amacı ile yayın görevini de titizlikle yapmaktadır. 

Birinci baskısı kısa sürede tükenen "İdarecilik ve Sanatı" adlı kitaba karşı gösterilen derin ilgi ve büyük istek, bizleri ikinci baskıya zorlamıştır. Bu durum memleketimizdeki bu tip yazılı kaynaklara olan ihtiyacı çok açık bir şekilde göstermektedir. Dernek olarak böyle fevkalade olumlu ve değerli ihtiyaçlara cevap verme hizmetini bir bahtiyarlık olarak telakki ederken, bu hizmete vesile olan eser sahibi Bay Ergun Zoga'yı da tebrik ederim. 

Dr. Şahap Kocatopçu
Türk Sevk ve İdare Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."