GEÇ-OSMANLI DÖNEMİ DEVLET FABRİKALARINDA YÖNETİM BİLGİSİ PROJESİ


http://managementinturkey.org/hakkinda.html
Osmanlı'nın son döneminde ortaya çıkan devlet fabrikalarındaki yönetim anlayışı ve uygulamalarını ortaya çıkarmaya çalışan bir TÜBİTAK projesi kabul edilmiştir.
Proje ile ilgili yararlı olacağını düşündüğünüz bilgi ya da belge varsa http://managementinturkey.org/ internet adresinden ,  Mustafa KURT (PhD) Yalova Üniversitesi, İşletme Bölümü - Yalova / TÜRKİYE adresinden ya da mkurt@yalova.edu.tr mail adresinden ulaşabilirsiniz.
Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

PROJENİN AMACI
Bu proje ile; Osmanlı Devleti’nin son dönemlerindeki (1827-1914) iş sistemine ve sürdürülen sanayileşme çabalarına paralel ortaya çıkan fabrika organizasyonlarında hâkim olan yönetim bilgisini ortaya koymayı amaçlamaktayız. Osmanlı İmparatorluğu’nda 1700’li yıllarda başlayan ve 1830’lu yılların sonundan itibaren ise devletin ihtiyacını aşan bazı fabrikaların mamullerinin serbest pazarda satılmaya başlamasıyla (Genç,2010;95) önemli bir aşamaya gelen sanayileşme çabaları olduğunu gösteren tarihsel verilerden hareketle, şimdiye kadar yeterince açığa çıkarılamamış olan, işletme yönetimine ilişkin anlayış, birikim ve uygulamalar ortaya çıkarılacaktır.

Detaylarını http://managementinturkey.org/hakkinda.html  adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."