Nannies By Noa: Girişimciliğin Yaşı Yok!



15 yaşında bir lise öğrencisinin yıllık geliri 500 bin dolar olur mu? Noa Mintz gibi girişimci bir karaktere sahipse neden olmasın. Nannies by Noa ile fark yaratan genç girişimci, gelecekte bir şirket daha kurmak istiyor.
Hande YAVUZ  hyavuz@capital.com.tr
Noa Mintz, 15 yaşında bir lise öğrencisi. Ama o, kurduğu bebek bakıcılığı sitesi sayesinde yılda 500 bin dolar kazanan bir öğrenci. Yaşıtları modayla ilgili konuşurken, elektronik aletleriyle ilgilenirken, Disney kanalını izlerken o, Ağustos 2012’den beri ajansının başında işini yönetiyor. 4 kardeşin en büyük çocuğu. İşe kendi dadısını seçmek istemesiyle başladı. Bu istek, Nannies by Noa (Noa’nın Dadıları) adlı internet sitesini kurmasını sağladı. Milyon dolar kazanmayı hedefleyen Noa Mintz’e bağlı haftada 40 saat çalışan 25 tam zamanlı dadı ve 50 de bebek bakıcısı bulunuyor. İş yoğunluğundan ötürü okulu aksatmaması gerekiyor. Bu nedenle işleri büyütüp yeteri kadar para kazandığında bir CEO’yu da işe alarak Manhattan’da ofis tuttu. Başarılı bir öğrenci olmadığını belirten Mintz, “Okulla başım dertte, zorlanıyorum. Ama sanırım derslerde başarılı olmakla girişimciolarak başarılı olmak farklı şeyler” diyor.
FİKİR NASIL ORTAYA ÇIKTI? Noa Mintz, başarılı bir girişimci. Peki kendisini iş dünyasına kazandıran Nannies by Noa işinin fikrini nasıl geliştirdi? Aslında iş fikri, annesine daha iyi bir bakıcı bulması gerektiğini söylemesiyle başladı. Daha sonra annesinin arkadaşları için de bebek bakıcısı bulmasıyla fikir gelişti. Mintz, “Önce ailenin isteklerini öğrenip ardından o istek ve ihtiyaca yönelik bakıcı bulmak çok eğlenceli geldi” diyor. 2013’te 50 müşterisi olan Mintz’in bugün 190 müşterisi var. Mintz, dadılarına ortalama olarak saat başına 5 dolar ödüyor. Başarılı olan dadılarına ise ilk maaşlarını yüzde 15 primle veriyor. www.nanniesbynoa.com adlı sitesi aracılığıyla Mintz, hem müşterileriyle hem dadılarla iletişim kuruyor. Sitede başvuru formu, özgeçmiş, eğitimli bir bakıcıyla birebir kişisel görüşmeler, referanslar, bakıcının geçmişinin denetlenmesi ve telefon görüşmeleri yer alıyor. Mintz’in bu modelle kazandığı bugünkü para 500 bin dolar seviyesinde. Geleceğe yönelik planı ise önce liseyi bitirmek ardından da bir şirket daha kurmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

Tez Yazımı ve Atıfların Önemi

Tez Yazımı ve Atıfların Önemi Marta Estruch'un Sunumu için  TIKLAYINIZ Prof. Dr. Tülay İlhan Nas'ın Sunumu için  TIKLAYINIZ Derya So...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."