BİLGESAM Türk Dış Politikası ve Afrika Okulu başvuruları devam ediyor




Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİLGESAM)

Türk Dış Politikası ve Afrika Okulu
Tarih: 07-08 Nisan 2017

Afrika kıtası dünya siyasetinde belki de tarihte hiç olmadığı kadar önem kazanmıştır. Çin’in dünya siyasetinde daha aktif olma adına kıtada artan etkisi, ABD’nin Soğuk Savaş sonrası kıta politikasında yaşanan değişim, son yıllarda kıtanın doğusunda ve batısında keşfedilen hidrokarbon enerji kaynakları, sayı ve etkinlik bakımından yükselen terör tehdidi Afrika’yı uluslararası siyasette eskisinden daha önemli kılmıştır.


Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dış politikada uzun yıllar öncelikler arasında yer almayan Afrika, son yıllarda öncelikler arasına girmiştir. Özellikle 2005 yılının Afrika Yılı ilan edilmesiyle başlayan ivme sonucunda Türkiye’nin Afrika’daki görünürlüğü ve etkisi gözle görünür şekilde artmıştır. Artan bu ilgiye paralel Türkiye’deki üniversitelerde Afrika üzerine verilen ders sayısında bir artış olmamıştır. Bilhassa lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrenciler Afrika üzerine bilgi edinebilecekleri dersleri üniversitelerinde alamamaktadır.

Bu ihtiyacı giderme adına Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİLGESAM), 7-8 Nisan 2017 tarihlerinde iki gün sürecek “Türk Dış Politikası ve Afrika Okulu” başlıklı bir eğitim programı düzenlemektedir. Programın amacı yoğunlaştırılmış dersler ve uzmanlar eşliğinde yaratılacak tartışma ortamı ile katılımcıların dış politika bağlamında Afrika’yı tanımaları, kıtanın siyasi, iktisadi ve sosyal yapısına aşinalık kazanmalı, Kıtadaki güvenlik sorunlarını ve bu sorunların kökenlerini öğrenmeleri ve Türkiye’nin Afrika ile ilişkileri ve Afrika politikası hakkında bilgi edinmeleri amaçlanmaktadır.


Türk Dış Politikası ve Afrika Okulunda ele alınacak konular şunlardır:


Afrika’nın sömürgecilik öncesi tarihi, siyasi ve toplumsal yapısı

Osmanlı Devleti döneminde Afrika ile ilişkiler

Afrika’da devlet, siyaset ve kurumlar

Afrika’da ekonomi ve kalkınma

Küresel ekonomi, Afrika ve yeni sömürgecilik

Afrika’da güvenlik sorunları, kaynakları ve çözüm seçenekleri

Türkiye’nin Afrika politikası ve kıtayla ilişkileri

Kimler katılabilir?

Bir yükseköğrenim kurumunda eğitim gören lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencileri, kıtaya dair birikim elde etmek isteyen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, gazeteciler ve özel sektör çalışanları programa katılabilirler.

Nasıl katılabilirsiniz?

Programa katılım sınırlı olacağı için başvurular arasında değerlendirme yapılacak ve sınırlı sayıda katılımcı programa davet edilecektir. Programa katılmak isteyenlerin aşağıda belirtilen belgeleri e-mail yoluyla aşağıda belirtilen başvuru adresine ulaştırmaları gerekmektedir.


Özgeçmiş (CV)

100-150 kelimelik niyet mektubu

Son başvuru tarihi

Programa katılmak isteyenlerin başvurularını en geç 31 Mart 2017 Cuma akşamına kadar iletmeleri gerekmektedir.

Katılımcıların duyurulması


Yapılan başvurular arasında yapılacak değerlendirme sonucunda programa katılmaya hak kazananlar 3 Nisan 2017 Pazartesi günü e-mail yoluyla bilgilendirilecektir.

Katılım ücreti


Program katılım ücreti 250 TL olarak belirlenmiştir. Katılmaya hak kazanan katılımcıların program ücretini 6 Nisan 2017 Perşembe tarihine kadar aşağıda belirtilen BİLGESAM hesabına yatırmaları gerekmektedir.


BİLGE ADAMLAR STRATEJİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

TÜRKİYE İŞ BANKASI – MECİDİYEKÖY ŞUBESİ

HESAP NO : 1357 – 0109482

IBAN: TR90 0006 4000 0011 3570 1094 82


Türk Dış Politikası ve Afrika Okulu ile ilgili bilgiler:

2 gün sürecek çalışma sonrasında başarılı katılımcılara sertifika belgesi sunulacaktır.

Katılım belgesini alabilmek için oturumların en az %75’ine katılmak gerekmektedir

Dersler BİLGESAM uzmanları ve alanında uzman kişilerce verilecektir.

Katılımcılara BİLGESAM Yayınlarının seçili eserlerinden oluşan yayın seti hediye edilecektir.

Başvuru ve iletişim


Dr. Hasan Öztürk

BİLGESAM Araştırma Koordinatörü

hasanozturk@bilgesam.org

(212) 217 65 91

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."