YTSAM YENİ TÜRKİYE DERGİSİ "İslâm Dünyası Özel Sayısı" için makalelerinizi bekliyor


                   
 YENİ TÜRKİYE DERGİSİ  MAKALE ÇAĞRISI                     
  Haziran 2017                                         
İslâm Dünyası Özel Sayısı
Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi (YTSAM), 22 yıllık birikimiyle bugün bünyesinde 16 Enstitü ve 41 Araştırma Masası’nı barındırmaktadır. Bunun neticesinde değerli akademisyenlerimizin katkısıyla kültür dünyamıza yeri doldurulamaz eserler kazandırmış ve kazandırmaya da devam etmektedir. Alanında hâlâ aşılamayan ‘Uluslararası Türk Projesi’ (37 Cilt), ve ‘Uluslararası Osmanlı Projesi’ (16 Cilt) dünyanın en büyük araştırma projeleri arasında yer alarak milletimizin yüz akı eserler olmuştur. YTSAM’ın yayınladığı hakemli ‘Yeni Türkiye Dergisi’; her biri ayrı bir konuyu inceleyen 94 ciltlik, 79.000 sayfalık bir külliyata ulaşmıştır. Bu külliyatın yanında alanında hayata geçirilmiştir.
Bugün 57 ülkede, 1,5 milyarı aşan nüfus varlığıyla bir İslam dünyasından bahsedebiliriz. Bu ülkelerin birçoğunda Müslümanlar nüfusun çoğunluğunu oluştururken, bir kısmında dini azınlık durumundadır. Günümüzde İslam dünyası çeşitli problemlerle karşı karşıyadır. Nüfus çoğunluğunu oluşturduğu veya dini azınlık olarak bulunduğu devletlerde, Müslümanların ve yaşadıkları ülkelerin durumlarını en güncel haliyle ortaya koymak düşüncesi, Yeni Türkiye Dergisi’nin 95 ve 96. sayılarının konusunu “İslam Dünyası” şeklinde belirlemeyi zaruri kılmıştır. Bu dünyayı daha iyi tanımak için kavramlar, isimler, dini merkezler, eğitim, bilim ve teknoloji, nüfus, kurumlar, mezhepler, sosyo-kültürel ve ekonomik yapılanmalar, siyasi, iktisadi ve uluslararası ilişkiler, terör, yoksulluk, azınlık ve göç vs. gibi konuların tarihsel, bölgesel-ülkeselbazda ele alındığı makalelere “İslam Dünyası Özel Sayıları”nda yer verilecektir. İslam dünyasının içinde bulunduğu buhranlı dönemlerden bir an önce çıkması ve geçmişteki şanlı mazisine yakışır bir inşa sürecini oluşturacak politikaların belirlenmesi bilgi birikimiyle mümkündür. Sizlerin yazılarıyla ortaya çıkacak “Yeni Türkiye İslam Dünyası Özel Sayısı” bu uğurda atılmış bir adımdır.
 İslâm Dünyasını ve tarihini araştıracak her kesime yeni bir başvuru kaynağı olacağını düşündüğümüz akademik bir üslupla kaleme alınacak makalelerin son gönderim tarihi 30 Temmuz 2017’dir. Makalenin hacmi 2000-10000 kelime arasında olmalıdır.yturkiye@gmail.com adresine göndereceğiniz yazılarda uyulacak kurallar ekte yer almakta olup, ayrıca www.yeniturkiye.comadresinde de bulunmaktadır.
            İslâm Dünyası Özel Sayımıza değerli makale(leri)nizi bekliyoruz.
Saygılarımla.
Dr. Hasan Celâl Güzel
Yeni Türkiye
Stratejik Araştırma Merkezi
(YTSAM)




EK- İslâm Dünyası Özel Sayısı Konu Başlıkları
İslam Dünyasında Eğitim, Bilim ve Teknoloji
İslam Dünyasında Kadın, Genç ve Çocuk Olmak
İslam Dünyasında Yoksulluk
İslam Dünyasında Yenileşme Hareketleri
İslam Dünyasında Siyasi, İktisadi ve Uluslar arası Gelişmeler,
İslam Dünyası ve Küreselleşme
İslam Dünyasında Milliyetçilik
İslam Dünyasında Mezhepler, Tarikatlar, Tasavvuf
İslam Dünyasında Dini, Kültürel ve Siyasi Merkezler
İslam Dünyasında İz Bırakan Tarihi Olaylar
İslam Dünyası ve Savaş
İslam Dünyası ve Göç, Kimlik, Etnisite Sorunları
İslam Dünyasında İletişim ve Medya
İslam Dünyasında Dil, Kültür, Sanat, Edebiyat,
İslam Dünyasında Siyasi ve Fikri Hareketler
İslam Dünyası ve Demokrasi
İslam Dünyası ve Nüfus Hareketleri
İslam Dünyası ve Ekonomik Potansiyelleri
İslam Dünyasında Sorunlu Coğrafi Bölgeler (Doğu Türkistan, Keşmir, Filistin, Sudan, Irak, Suriye, Balkanlar, Kafkasya vs.)
Sünni ve Şii İslam Dünyası
Kerbela Olayı
İslam Dünyası ve Terör
İslam Dünyası ve Cihadist-Fundamentalist Örgütler
İslamcılığın Çeşitli Versiyonları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."