Prof. Dr. Arzu İşeri Say için Boğaziçi Üniversitesi’nde Anma Töreni Düzenlendi


Kaybının birinci yıldönümünde hocamız Arzu İşeri Say anıldı

23 Eylül 2016 tarihinde kaybettiğimiz, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu İşeri Say için Boğaziçi Üniversitesi’nde meslektaşları, öğrencileri ve ailesinin katılımıyla 23 Ekim’de bir anma toplantısı düzenlendi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker’in açılş konuşmasıyla başlayan törende Arzu İşeri Say’ın doğruları söyleyen, insancıl ve dürüst kişiliğine vurgu yapıldı; dostlarından anılar dinlendi.
Ayşegül Toker, konuşmasında Arzu İşeri Say’ın kendisi için çok özel bir insan olduğunu vurgulayarak birlikte aynı odayı paylaştıkları dönemi anlattı. Bir örgüt teorisyeni olarak Say’ın ülke sorunlarına duyarlı bir akademisyen olduğunu belirten ‘’Problemli alanlara, kurumsal iyileşme adına özellikle parmak basardı. Onun arzuladığı gibi bir kurum olmak konusunda umarım bundan sonra da iyiye gideriz’’ diye konuştu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Atay ise, Arzu İşeri Say ile Boğaziçi’nde Burs Ofisi’nin kurulduğu ilk yıllarda birlikte çalıştıklarını anlattı ve Say’ın özellikle öğrencilerinin sorunlarına karşı ne kadar hisli ve insancıl biri olduğunu bu dönemde gözlemleme fırsatı bulduğunu aktardı.
Prof. Dr. Hayat Kabasakal ise konuşmasında Arzu İşeri Say’ın akademik yönüne değindi. Say’ın Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere’deki Bradford Üniversitesi’ne giderek örgüt teorisi alanında çalışmalar yaptığını aktaran Kabasakal, özellikle 1999 depremi sonrasında İstanbul’un Afet Yönetimi Master Planı’nın hazırlanmasında Say’ın önemli katkılarından söz etti. Kabasakal, ‘’Kurumsal Dayanıklılık’’ alanında Say’ın ses getiren çalışmalarından bahsederek eserlerinin bugün de referans olmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.
Arzu İşeri Say’ın tez öğrencisi, Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Deniz Kantur ise Say’ın asistanı olarak hocasına dair anılarını paylaştığı konuşmasında Arzu İşeri Say’ın çalışkan, farklı sorular soran, çok vicdanlı ve çok dürüst bir insan olduğunu vurguladı.
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte Sekreteri Hatıra Şenkon’un sunduğu ve modere ettiği anma törenine Say’ın eşi, üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say ve kızı Aslı Say da katıldılar. Cem Say ‘’Üniversite’yi çok seviyordu, Üniversite’nin de onu bu kadar çok sevdiğini gördüğümüz için mutluyuz’’ diyerek duygularını ifade ederken; kızları Aslı’nın ‘’Annem hayatımda tanıdığı en iyi insandı ve öyle olmaya devam edecek. Onun gibi duyarlı bir insan olmaya çalışacağımı bilmenizi isterim’’ ifadeleri törene katılanları duygulandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönemi başvuru sonuçları açıklandı!

  TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönemi  başvuru sonuçları açıklandı . TÜBİTAK...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."