Akademik Titri Olmayan Akademisyen Olmak...


Akademik Titri Olmayan Akademisyen Olmak...
Toshihiko Izutsu, Japon araştırmacı ve yazar. Tokyo Keio Üniversitesi Institute of Cultural and Linguistic Studies'de, Tahran'da Imperial Iranian Academy of Philosophy'de, ve Montreal McGill Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı.

Japonya’da yüksek lisans eğitimi alan bir hocamızın anlattığına göre, "danışmanı Toshio Kuroda, Toshihiko Izutsu’nun öğrencisiydi. Hocasının okuma ödevi olarak bir gün İngilizce, bir gün Almanca, bir başka gün Fransızca makale verdiğini söylemişti. Bu dilleri bilmemeyi mazeret kabul etmezmiş. Kendisi 30 dili çok iyi düzeyde biliyormuş."

Hocamızın aktardığına göre, "Toshio Kuroda Japonya’daki en iyi Orta Doğu uzmanlarından biridir ve doktorası olmadığı için hiçbir akademik titri yoktur. Bizdeki medreseye benzer bir sistemde yetişmişler. Artık o neslin sonuna gelindi."

"1992 yılı olmalı. Nihal Atsız’ın da dava arkadaşı olan kıymetli ilim adamı Orhan Şaik Gökyay’la röportaj yapmıştım. “Hocam” dedim sonunda, “Çok unvan var üstünüzde, sizi nasıl takdim edeyim?” Hoca tereddütsüz, biraz da tebessümle “Adımı iki kere söyleyin.” demişti." Bekir Fuat

Kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönemi başvuru sonuçları açıklandı!

  TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönemi  başvuru sonuçları açıklandı . TÜBİTAK...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."