ANADOLU ÜNİVERSİTELERİ BİLİM ÜRETEMEZ Mİ?





Yeni açılan üniversiteler ile Anadolu'nun değişik noktalarındaki üniversitelerin çalışmalarını dışlayan yaklaşımları görmek üzücü bir olay. Bilim Başkent ya da İstanbul içerisinde olursa mı bilimdir? 

Bu tür kalıpların dışına çıkılması gerekmektedir. Üniversitelerin potansiyellerini harekete geçirecek cesaretler ve teşvikler ortaya konulmalıdır.

Kaynak israfının önüne geçilmeli, yurt dışına gidiş-geliş, proje üretimi için destek verilmelidir. Dışarıdaki gelişmeleri zamanında takip etmek ve onlara ayak uydurabilmek adına bütün dünyayı kendisine çalışılacak alan olarak seçen üniversitelere ihtiyacımız var. 

Avrupa ve Amerika'da üniversitelerin dünyada bulunan ülkelerin sahip olduğu problemler hakkında kendi çözüm önerilerini üretir şekilde ilgilenmeleri gibi, üniversitelerimizin, yakın gelecekte cazibe merkezi olacağına kesin bir gözle inanılan Asya ve Afrika kıtaları ile Latin Amerika ülkelerini en iyi şekilde analiz etmiş ve ülkemizin gelecekte yer alması gereken konum ve pozisyona en iyi şekilde yardımcı olacak sonuçları elde etmiş olması gerekmektedir. 

Bunun için en önemli adım, üniversitelerimize güven ve önlerindeki engelleri kaldırmaktır.

Bugün aynı anda iki kol ve  bir bacak naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesini ve bu operasyonla dünyanın ilgisini bilim ile alakalı olarak ülkemiz üzerine çekmeyi başaran emektar bilim insanlarımıza minnet duygularımı ve tebriklerimi iletirim. Teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."