Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Yaz Okulu Programı 2013


Dışişleri Bakanlığı, bakanlık çalışmaları hakkında genel bilgiler vermek ve dış politikaya ilgi duyan gençlere diplomasi mesleğine ilişkin ön bilgiler kazandırmak amacıyla Ankara’da 1 – 5 Temmuz 2013 tarihleri arasında bir yaz okulu gerçekleştirecektir.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan bir hafta süreli yaz okuluna, üniversitelerin Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan meslek memurluğu sınavına girebilecek bölümlerinde okuyan ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilecektir.

Yaz okulunda, uluslararası ilişkiler derslerinin yanı sıra protokol ve müzakere teknikleri gibi mesleğe ilişkin programlar uygulanacaktır.

Yaz okuluna başvuruda bulunmak için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:

• T.C. Vatandaşı olmak
• 27 yaşından gün almamış olmak
• Dört yıllık bir lisans programının 2. veya 3. sınıf öğrencisi olmak
• En az 2.75 not ortalamasına sahip olmak

Bu şartları taşıyan adayların başvurularını, Türk Dış Politikası’na Genel Bir Bakış konusunda yazacakları, en fazla 500 kelimelik İngilizce makale ile birlikte, 3 – 16 Haziran 2013 tarihleri arasında Bakanlığımız web sitesi üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. Bakanlık gerekli görüldüğü takdirde mülakat yapabilecektir. Dışişleri Bakanlığı görevlilerinin birinci derece akrabaları bu programa başvuramazlar.

Kurs bitiminde genel bir değerlendirme sınavı yapılacak olup, sınavda başarılı olan öğrencilere sertifika verilecektir.

İlgilenen gençlere duyurulur.


Dışişleri Bakanlığı
Stratejik Araştırmalar Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."