Türk Öğrencilere İtalya'da Dil Kursu ve Lisans Sonrası Bursları



İtalya Hükümeti, Türk öğrencilere toplam 90 aylık burslar vermektedir.3’er aylık 2 adet dil bursu verilirken Yüksek Lisans, Doktora, Araştırma Bursları 3, 6, 9 aylık sürelerle dağıtılacaktır.


Son başvuru tarihi: 31 Mayıs 2013
ÖZEL ŞARTLAR:
İtalyanca bilgisi zorunlu olup, dil bursu talep eden adaylar ve tümüyle İngilizce dilinde gerçekleşecek programlar için A2 düzeyinde, İtalyanca dilinde gerçekleşecek master ve doktora programları için ise B2 (örneğin CILS B2, CELI 3, PLIDA B2 veya INT.IT Roma Tre) düzeyinde dil sertifikası sunulması zorunludur.
Dil bursu üniversitelerin İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. veya 4. sınıfına kayıtlı öğrencilere verilecektir.
Burslar aşağıda sıralanan devlet kurumlarında veya resmi olarak tanınan kurumlarda eğitim veya araştırma yapmak üzere tahsis edilir.
• Üniversiteler, üniversite enstitüleri ve Teknik Üniversiteler
• Sanat ve Müzik Yüksek Eğitim Enstitüleri
• Restorasyon Enstitüleri
• Ulusal Sinema Okulu
• Öğrencinin kayıtlı olduğu Türkiye’deki üniversitesi ile lisans veya yüksek lisans programları için anlaşması bulunan araştırma merkezleri ve laboratuarlar veya Türk öğrenci ve araştırmacılara kurum müdürü tarafından görevlendirilen supervisorler aracılığı ile kurumsal işbirliği sunan araştırma merkezleri ve laboratuarlar
Aşağıdaki kurum ve kuruluşlarda yapılacak eğitim programları için burs tahsis edilmez.
• İtalya’da bulunan yabancı kurumlar (üniversite, akademi, kütüphane, her tür okul)
• Resmi olarak tanınmayan özel merkez ve laboratuarlar
Söz konusu burslara aday olmadan önce İngilizce veya İtalyanca duyurunun dikkatlice okunması ve olası ek bilgi ve sorular için Ankara İtalyan Kültür Merkezi (Tel: 0312/4465178 – 18 dahili) ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.
Online burs başvurularının, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na veİtalya Dışişleri Bakanlığı’na yapılması http://borseonline.esteri.it/BorseOnLine/ zorunludur. Her iki Bakanlığa da başvuru yapmayanların adaylıkları değerlendirmeye alınmayacaktır.

MÜLÂKAT GÜNÜ ELDEN TESLİM EDİLECEK BELGELER
a) Türkçe başvuru formunun bilgisayar çıktısı,
b) Üniversite diploma fotokopisi veya geçici mezuniyet belgesi veya üniversite öğrenci belgesi
c) Akademik personel imzalı 2 adet referans mektubu
d) Araştırma bursları için İtalya’da araştırma yapacağı kurumdan alınacak, araştırma süresi ve konusunun belirtildiği kabul yazısı ve adayın kendisi tarafından hazırlanacak İngilizce veya İtalyanca araştırma programı
e) İtalya’daki eğitim için istenen İtalyanca Dil Belgesi
f) Nüfus cüdanı fotokopisi

* Yukarıdaki belgelerle birlikte, başvuru formunun internet çıktısı mülâkat saatinde komisyona elden teslim edilecektir. Ayrıca, bütün belgeler 3´er nüsha halinde 3 adet telli dosya içinde komisyona teslim edilecektir.
* Adaylar, Bakanlığımızdan başka bir çağrı beklemeden, açıklanan mülâkat tarihinde, saat 10.00´da, aşağıdaki adreste hazır bulunacaklardır.
Detaylar için lütfen tıklayınız.
Başvurmak için lütfen tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."