HARWOOD ARAŞTIRMALARI




HARWOOD ARAŞTIRMALARI

Harwood araştırmaları günümüzde de en çok karşılaşılan sıkıntıyı çözmek için yapılan bir araştırmadır. Çalışanların değişim süreçlerinde yaşamış oldukları sıkıntılar ve bu sürecin kuruma olan zararını elimine etmek amacıyla yapılan çalışmalarda 3 tür gözlem grubu oluşturuluyor.

Birinci grup, eski çalışma şartlarının devam ettirildiği gruptur. Pijama üretimi yapılan işletme bünyesinde pijama model tercihleri ustabaşları tarafından çalışanlara açıklanıyor ve gerekli üretimi yapmaları bekleniyor. Bu durum motivasyon, verimlilik ve işe devamlılık konusunda olumsuzlukların yaşanmasına ve çalışan devir oranının artmasına neden oluyor.

İkinci grup ise, karar sürecine işgörenlerin oluşturduğu bir komitenin de katılımına izin verildiği gruptur. Bu grup bünyesinde karar sürecinde kısmen temsil edilen çalışanların değişim sürecinde olumsuzluklar gözlemlense de zamanla üretkenlik, motivasyon ve işe devam oranlarının arttığı gözlemleniyor.

Üçüncü grupta ise, çalışanların karar sürecine tamamen katılması sağlanıyor. Çalışanların motivasyon, verimlilik ve işe devamın artışının memnuniyet verici olduğu gözlemleniyor.
Özellikle güç konusunda takıntılı toplumlarda çalışanların karar alma sürecine katılımı oldukça zor olsa da üretkenlik, verimlilik, motivasyon ve çalışanın kendini gerçekleştirmesi için "karar alma süreçlerine çalışanların katılımı" elzemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

The Promised Land

 The Promised Land Ludvig Kahlen'in gerçek hikayesi... Bu hikayede kral adına bir koloni inşa etmek hedefiyle Danimarka fundalıklarını f...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."