Google Haritalar'a güvendi, gitti yanlış evi yıktı!


Haritalar'a güvendi, ile ilgili görsel sonucu
Diyelim bir yere gidiyoruz, adresi de tam olarak bilmiyoruz. Ne yaparız bu durumda?

Eğer teknolojinin nimetlerinden gerektiği gibi faydalananlardan isek muhtemelen kabaca hesaplamak için Google Haritalar'a sorar ve bulmaya çalışırız. Belirli bir noktaya geldiğimizde de artık ya Google Haritalar'a güvenmeye devam eder ya da 'bakkal amcada' alırız soluğu.

Biz mesela ikinci gruptanız. Eğer Google bizi 'elimizle koymuş gibi' yönlendirmiyorsa hiç kasmadan doğrudan yoldan geçen birine ya da daha iyisi esnafa sorma taraftarıyız.

İşte şimdiki haberimiz, Google Haritalar'a 'sorgusuz' güvenenleri yakından ilgilendiren, oldukça enteresan bir gelişme:

Olay ABD'nin Teksas eyaletinin Rowlett şehrinde geçiyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli kasırga sebebiyle bazı evler yıkılmış ya da ciddi derecede zarar görmüş. İşte tamirle kurtarılamayacak derecee hasar gören evlerden birisinin sahibi de gelip evlerini yıkması için Billy L. Nabors isimli bir yıkım firmasıyla irtibata geçiyor. Evi yıkmak için yola çıkan firma çalışanları da açıyorlar Google Haritalar'ı ve ilerlemeye başlıyorlar. Sonra da adrese geldiklerinde yıkım işlemini tamamlayıp geri dönüyorlar.

Ama o da ne? Yıktıkları ev aslında yıkılması gereken ev değil!

Şöyle ki, Google Haritalar doğru adresten bir blok ötede bir evi işaretlediğinden gidilen adres de yanlış haliyle. Ama dahası bir blokluk bir yanılsama var. Düşünün ki sokak bile farklı!

Peki netice?

Netice yok maalesef. En azından henüz yok. Firmadan taraflara yönelik bir 'özür' dahi dilenmediği belirtiliyor. Bir de üstüne üstlük 'suç bizde değil, Haritalar'da' diyerek, Google'ı suçluyorlar ve dahası utanmadan 'çok da önemli bir mevzuu değil gerçi' şeklinde açıklamada bulunuyorlar.

Firmanın bu tutumu Teksas'ın 'Vahşi Batı' unvanını ne kadar da hak ettiğinin güzel bir göstergesi olmuş. Velhasıl bizim için de güzel bir 'kıssadan hisse' olsun bu örnek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."