Engellenemeyen Hayaller | Prof. Dr. Ozan BAHAR


https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/genel_kurul.cl_getir?pEid=48108




Engellenemeyen Hayaller | Prof. Dr. Ozan BAHAR

Ozan Bahar, "tekerlekli sandalyaye mahkum" söylemini sorguluyarak, engelleri nasıl kaldırabileceğimizi ve hayallerimize ulaşmak için neler yapabileceğimizi anlatıyor.
Prof. Dr. Bahar, 1992 yılında Kara Harp Okulundan Jandarma Teğmen olarak mezun olmuş, 1994 yılında Jandarma Güvercinlik Subay Okulunu (57. Dönem) dönem birincisi olarak bitirip, aynı yıl Diyarbakır Silvan 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığında göreve başlamıştır. Jandarma Genel Komutanlığı’nın 1995 yılı atamalarında Ergani Jandarma Komando Bölük Komutanı olarak görevlendirilmiş ve görevi 1.5 yıl yürüttükten sonra-terörle mücadele kapsamında çok sayıda çatışmaya girmiş, mayına basmış ve iki şehit vermiştir- 1996 yılı atamalarında Muğla İl Merkez Jandarma Bölük Komutanı olarak Muğla’da göreve başlamıştır. 2 Ekim 1996’da geçirdiği bir trafik kazası sonucu yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürmeye başlayan Bahar, 1998 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) İktisat Ana Bilim Dalında yüksek lisansa başlamış ve Yüksek Lisans eğitimini 2000 yılında üstün bir başarıyla tamamlamıştır (Bahar’ın Yüksek Lisans derecesi şu ana kadar kırılamamıştır). 1971 Mersin-Silifke doğumlu olan Prof. Dr. Bahar, 1992 yılında Kara Harp Okulundan Jandarma Teğmen olarak mezun oldu.
1992-93 yılları arasında İstanbul Tuzla’da bulunan Piyade okulunda altı ay kurs gördükten sonra, 1993 yılında Foça Jandarma Komando Okulu’nda altı ay komanda eğitimi alarak komando brövesi almaya hak kazandı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın 1995 yılı atamalarında Ergani Jandarma Komando Bölük Komutanı olarak göreve başladı ve görevi 1.5 yıl bu görevi yürüttükten sonra, 1996 yılı atamalarında Muğla İl Jandarma Komutanlığı emrinde İl Merkez Jandarma Bölük Komutanı olarak Muğla’da göreve başladı.
Mezun etmiş olduğu ve halen de yürütmeye devam ettiği Yüksek Lisans ve Doktora danışmanlıkları bulunmaktadır. Bir projede araştırmacı olarak görev almış olup, yurt içinde ve dışında SSCI endeksi kapsamındaki önemli bazı dergilerde hakem olarak görev yapmaktadır.

Kaynak: Youtube TEDX




YENİ KİTAP

"Ozan Bahar yüzbaşıyken geçirdiği bir kazadan sonra tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 


Yılmadı... 


Akademik yaşama başladı. 


Bütün aşamaları geçerek iktisat profesörü oldu, dekanlık yaptı. 


Bu gerçek öyküyü anlattı kitabında  Prof. Dr. Ozan Bahar 


VAZGEÇME, İnkılâp Y." 


Kaynak: @mahfiegilmez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."