Yönetimde Eleştirel Perspektifler (YÖNEP) Çalıştayı-VII


Yönetimde Eleştirel Perspektifler (YÖNEP) Çalıştayı-VII

Yönetim alanının arka sokaklarında dolaşmak iddiasıyla ortaya çıkan Yönetimde Eleştirel Perspektifler (YÖNEP) Çalıştayı’nın yedincisi bu yıl 22-24 Kasım 2023 tarihinde Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilecektir. Çalıştayın ana teması “Yöneticilerin Prangaları” olarak belirlenmiştir. Bu ana tema çerçevesinde yöneticilerin görev ve sorumluluklarını etkili bir şekilde yerine getirmesine engel olan konuların (kişisel, örgütsel, sosyo-politik, sistemsel, teknik vb.) ele alınması hedeflenmektedir. Üç gün boyunca, 4 oturum şeklinde yürütülecek çalıştayda toplam 15-20 civarı çalışma sunularak tartışılacaktır. Her bildiriye 15 dakika sunum, 30 dakika tartışma olmak şartıyla toplamda 45 dakika süre ayrılacaktır. Çalıştaya bildirisiz katılım yapılamayacaktır. Çalıştay sonunda seçilen bildiriler kitaplaştırılacaktır (bildiri kitabı değil, editörlü kitap olarak yayınevi tarafından basılacaktır). Çalıştayla ilgili gerekli bilgilere https://ispartaokulu.com/yonep2023/ sitesinden ulaşılabilir. Ana temaya ilgi duyan araştırmacıları Çalıştay’a katkı yapmaya davet ediyoruz.

Önemli Not

1. Çalıştayda detaylı literatür okuması yapılarak bir çıkarsama yapan derinlikli kavramsal çalışmalara yer verilecektir. Ayrıca nitel araştırma desenleriyle tasarlanmakla birlikte nihayetinde kavramsal bir çerçeve sunan çalışmalar çalıştayda sunulabilecektir. Salt araştırma bulguları içermeyen, ortaya konulan kavramsal modeli desteklemek amaçlı yapılan nicel çalışmalar da değerlendirmeye alınacaktır.

2. Çalışmaları desteklemek için yapılan araştırmaların üniversite haricinde kamu veya özel sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda yapılması tercih edilmelidir.

3. Çalıştayda ele alınan tüm konular ana temayı anlamaya ve açıklamaya yönelik olmalı, teknik bir inceleme ya da spesifik bilgi vermekten öte günümüzdeki yönetim uygulamalarıyla bağlantılar kuracak eleştirel değerlendirmeler içermelidir.


Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.


Ramazan Erdem

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

32. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi Kabul Edilen Bildiri Başlıkları

  32. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi Kabul Edilen Bildiri Başlıkları


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."