VI. İşletme Tarihi Konferansı'na Davet



 VI. İşletme Tarihi Konferansı'na Davet

Değerli Bilim İnsanları;

İlk kez 1927 yılında Harvard Üniversitesi İşletme Okulu’nda kendine özgü bir çalışma alanı olarak ortaya çıkan, 1960’lı yıllarda farklı bakış açılarına dayalı olarak hızla gelişen ve zengin bir literatüre sahip olan işletme ve yönetim tarihi uzun bir geçmişe sahiptir. Günümüzde "Academy of Management"ın ilgi gösterdiği temel konularından biri olarak görülen işletmecilik ve yönetim tarihine gösterilen ilgi artmaktadır. 1994 yılında kurulan "European Business History Association" (EBHA)'nın yirmi yılı aşkın bir süredir Avrupa’da işletme ve yönetim alanının gelişimine ilgi duyan araştırmacıları ortak bir platformda buluşturarak kongreler düzenlemiş ve farklı ülkelerde bu alanda çalışan akademisyenleri bir araya getirmiştir.

Bu gelişmelerin paralelinde ülkemizde de bu konuda ilk konferans İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin 50. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 9 Nisan 2018 tarihinde “İşletme ve Yönetim Tarihi Konferansı” adıyla düzenlenmiştir. Bu konferansların ikincisi Marmara Üniversitesi, üçüncüsü ve dördüncüsü online olarak Yıldız Teknik Üniversitesi ve beşincisi yine online olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

VI. İşletme Tarihi Konferansı ise 06.10.2023 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. 

Artık gelenekselleşerek alana ilgi duyan ve bu alanda çalışmalar yürüten birçok araştırmacıyı bir araya getiren konferansımızın altıncısı için, farklı üniversitelerden başta Yönetim ve Organizasyon olmak üzere çeşitli alanlarda çalışan araştırmacıları Ekim ayında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne bekliyoruz. 

 http://isletmetarihi.org.tr/


Doç. Dr. Yener Pazarcık 

Konferans Dönem Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

Film: BlackBerry

Film: BlackBerry Film, dünyanın ilk akıllı telefonunun, yolculuğunu ve bu yolculukta yaşadığı zirve ile düşüş aşamalarını konu alan bir yapı...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."