İK’da yapay zeka ile insan iş birliği




İK’da yapay zeka ile insan iş birliği

Son dönemlere damgasını vuran yapay zeka, farklı alanlarda kendisini gösteriyor. Bu alanlardan biri de insan kaynakları. İnsan kaynakları felsefesi olarak teknoloji ve insanın birlikteliğine çok önem verdiklerini belirten Ata Grubu Teknoloji Şirketleri CHRO’su Seda Erdem Yılmaz, “Günümüzde yapay zekâ detaylı hesaplamaları yapıyor. Metin üzerinde değişiklikler yapıyor. Algoritmaları oluşturabiliyor ama neyi henüz yapamıyor dersek duyguyu, insanın duygusunu ve psikolojisini işin içine henüz katamıyor. Biz aslında insanı fark yaratan bir bileşen olarak görüyoruz. O nedenle Ata GrubuTeknoloji şirketleri olarak insana çok önem veriyoruz” dedi.

Artık tek bir şirkete bağlı çalışanlar yerine projelere ya da faaliyetlere bağlı insanlara dönüşeceğimizi belirten Seda Erdem Yılmaz, “Bir satıcı belki birçok şirketin ürününü satabilecek ya da hizmetini verebilecek.

Şirketten bağımsız olarak birden çok kuruma hizmet veren ve tabi bunu yaparken de doğal olarak dijital imkanlardan faydalanılan bir iş modeline doğru daha da evrileceğiz. Teknolojiyi ivmelendirecek yine insandır. Teknolojideki en büyük boşluk da sözlerin başından bu yana vurguladığım insanın duygusudur. Teknolojideki bu boşluğu kapatmak yönünde dijital dönüşüm parametreleri de evrilecek diye düşünüyorum.

Örneğin; adaylarla görüşmeler video olarak kaydediliyor. Yapay zeka mesela 3 numaralı aday 5. soruya daha iyi cevap verdi diyor. Hem içeriğe hem duyguya bakıyor. Samimiyet ölçülmeye çalışılıyor. Biz de aslında bu duyguları dijital dönüşüm projelerimize aktarmak konusunda çalışanlarımızla fikirler geliştirmekte azimliyiz. Yapay zeka ile CV tarama ve skorlama projesi üzerinde de ARGE ekibimizle ortak proje yürütüyoruz” diye konuştu.

ntv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."