SUCool Start-up Company League Sabancı Üniversitesi 2015 Başvurularını Kaçırmayınız



SUCOOL, inovasyon bazlı girişimleri destekleyen bir ön kuluçka merkezidir.

SUCOOL, her sene seçim kriterlerini karşılayan 10 ekibe mentorluk, iş geliştirme ve ofis destekleri sunar. Seçilen projeler sonbaharda bir sonraki ekipler seçilene kadar aktif olarak desteklenir. Bu süre sonunda projelerin iş modellerinin netleşmiş ve teyit edilmiş olmasını hedeflenir. SUCOOL, seçtiği girişimcileri Haziran ayında Silicon Valley Immersion Program'a, diğer bir projeyi de Temmuz ayında National Singapur University Girişimcilik Kampı'na bursla gönderir. İyi performans gösteren projeler ayrıca Inovent Kuluçka hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilirler.

Stratejik İş Ortakları: 

Cogswell College The Silicon Valley Immersion Program(link is external): seçilen SUCOOL girişimcileri San Francisco'da yoğun bir Silikon Vadisi turuna katılır. Bu turda Google, Hacker Dojo, Evernote, Stanford University Incubation Center, Plug and Play, StartX, Skype, Eventbrite, New Relic, Good Eggs, IDEO, Flipboard, Brightroll gibi şirketler ve girişimcilik merkezlerini görmenin yanı sıra girişimlerini tanıtma fırsatı da bulurlar. 

Singapur Universitesi Girişimci Kampı(link is external), her sene dünyanın en iyi öğrenci girişimci ekiplerine sunulan Temmuz ayında süren bir hızlandırma programıdır. Her sene SUCOOL'dan seçilen bir ekip bursla Singapur Üniversitesi Girişimci Kampı programına katılır. 

Türk Telekom(link is external) Sabancı Üniversitesi'nin girişimcilik konularında MIT ve Singapur Üniversite ile başlattığı işbirliklerinin Stratejik Ortağı'dır. Her sene seçilen potansiyel sahibi bir ekibin MIT Global Founder Skills Accelerator programı ve Singapur Üniversitesi'nde eğitim almaları veya Silikon Vadisi Turu'na katılmaları Türk Telekom'um destekleriyle mümkün olmaktadır. 

İnovent(link is external) Sabancı Üniversitesi'nin fikri mülkiyet ticarileştirme ve daha geç aşama kuluçka hizmetleri veren firmasıdır. SUCOOL mezunlarından fikri mülkiyet odaklı olanlar ve aşama kaydedenler Inovent'e kabul için öncelikli olarak değerlendirilecek, SUCOOL sürecinde Inovent yönetim ekibiyle tanışma ve çalışma fırsatını yaşayacaklardır. 
SUCOOL'un sunduğu en önemli değer mentorluk ve iş geliştirmedir. SUCOOL koordinasyonu Kutlu Kazancı ve Naci Kahraman tarafından gerçekleştirilmektedir. Akademik destek Profesör Dilek Çetindamar tarafından sağlanmaktadır. Genişleyen mentor ağımızda öncü mentorlar arasında Ali Karabey, Aytül Erçil, Dilek Dayındarlı, Elbruz Yılmaz, Gülay Ozkan, Melek Pulatkonak, Melih Ödemiş, Merih Pasin, Numan Numan, Ömer Hızıroğlu ve Sidar Şahin yer almaktadır. Tüm mentörler için tıklayın.
2013 yılında semantik sosyal medya analizi yapan Somatech firması Haziran-Ağustos aylarında MIT GFSA programına katılmış ve $15,000 ödül kazanarak dönmüştür: "Hiçbir girişimcilik tecrübesi olmayan öğrenciler olarak GFSA '13 programına katıldığımda elbette birçok zorlukla karşı karşıya kaldık. Ancak start-up halindeki bir şirketin nasıl geliştirilmesiyle ilgili bize gösterilen tüm tavsiye ve örnekler, bize tecrübe olarak geri döndü. Kısacası GFSA sadece mevcut fikrinizin geliştirilmesinde değil, bundan sonraki muhtemel projelerimizin de nasıl hayata geçirilmesi gerektiğine dair temel deneyimleri bize kazandırdı." - Somatech Ekibi
2013 yılında robot ve drone kontrol sistemleri hazırlayan Inovatink firması COLEPO projesiyle Temmuz ayında Singapur Üniversitesi Girişimcilik Kampı'na katılmıştır: "Programa kafayı çoğunlukla ürün geliştirme süreçlerine yoran 3 mühendis arkadaş olarak gittik. Yapılan yarışmada grubumuza finans ve pazarlama eğitimi görmüş arkadaşlar da katildi, hem verilen eğitimin hem de onların farklı bakış açıları sayesinde projemizdeki problemlere farklı perspektiflerden yaklaşabilmeyi öğrendik." - Inovatink Ekibi 
Surgitate isimli şirket SUCool tarafından iş planı desteği almış ardından 2014 yılında FarPlas ve Inovent ortaklığında yatırım almıştır. 
Whispto, Türkiye'nin ilk sosyal medya platformu olarak 2014 Silikon Vadisi gezisi ve sonrasında SUCool'un desteğini almış ardından yatırım alarak yoluna devam etmektedir.
Sabancı Üniversitesi öğrencileri, araştırma görevlileri ve mezunlarının yer aldığı ekipler önceliklidir ancak program dışarıdan başvurulara da açıktır. Pazarda bir ihtiyacı karşılayan, mevcut ürün ve hizmetlerden daha iyi modeller sunan, büyük pazarları ve sürdürülebilir iş modellerini hedefleyen proje ve ekipler desteklenir. Bir ekip, iş modeli ve yol haritası olması, ürün ve müşteri taraflarında aşama kaydedilmiş olması aranan diğer kriterlerdir. Ocak 2015 - Ekim 2015 arası verilecek destek için girişimcilerden ücret talep edilmez. SUCOOL kurulacak limited şirkete %3'lük sermaye yatırarak ortak olur. Ortaklık sonrası bir sene ücretsiz destek vermeye devam edilir. Sonrasında destek almaya devam etmek isteyen firmalar ufak bir hizmet bedeli karşılığı destek almaya devam edebilir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."