Ünlü Konosuke Matsushita Kimdir?



15 yaşında elektrikle ilgilenmeye başlayan Konosuke, Osaka Electiric Light Company’deçalışmaya başlar. Kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanan Konusuke müfettiş olur. O, kendi işini kurmak istemektedir. Bu nedenle 7 yıl çalışmış olduğu Osaka Electric şirketinden 1918 yılında istifa ederek kendi şirketi olan Matsushita Electrical Company’yi 50 dolar sermaye ile kurar. Şirket duy ve priz modelleri üretmektedir. 3 aylık bir üretim döneminden sonra piyasada başarılı olamaz. Düşük gelir nedeniyle çalışanlarının çoğunu işten çıkarmak durumunda kalır. Sonunda eşi ile beraber yalnız kalır.

Umudunu kaybetmeyen işadamına sonraki süreçte yüklü miktarda siparişler gelir. Ürünlerin kaliteli olması müşterilerinin hoşuna gitmiştir. Konosuke, müşterilerle ilgilenmek gerektiğini, sürekli olarak yeni ürünler geliştirmesi ve elindeki ürünleri de mükemmelleştirmesi gerektiğini anlar.

Şirketin yükselişi 1922 yılında mümkün olur. Müşterilere bisiklet farı ve pil satmaya başlar. Piyasada ilk zamanlarda bu ürünlere şüphe ile bakılmakta ise de daha sonraları ürünler çok popüler olur. Bazı ürünler evlerde kullanılmaya başlanmıştır. Konusuke, masa lambası üretmeye başlar. Böylece ilk markası olan “national” doğmuş olur.

Matsushita Electric Company, bir sonraki adımını Philips Şirketler Grubu ile işbirliği yaparak atmıştır. Bu işbirliği çerçevesinde radyo ve televizyon ürünleri üreteceklerdir. Sonuç olarak Matsushita Electric Company’nin yeni markası doğmuş olacaktır: Panasonic.

Konosuke Matsushita, şirketi 1980 yılının ortalarına kadar yönetir ve iş dünyasında bir kült haline gelmiş olur. Günümüzde Matsushita Electric Industrial şirketi yaklaşık olarak 50 ülkede temsilciliğe sahiptir.

Matsushita 27 Nisan 1989 yılında hayata gözlerini kapamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."