Konosuke Matsushita Başarının İlkeleri Önsöz



İLK BASIMIN ÖNSÖZÜ

Sözcükler güce sahiptir. Sihirlidirler.
Bir söz, söylenilmemiş bir mutluluğu getirebilir, derin bir tutkuyu uyandırabilir.
Bir söz büyük bir karanlığı ve kaosu doğurabilir.
Bir söz yaşama kuyruklu fırsatları getirebilir ve dileklerinizi gerçekleştirebilir.
Bir söz yaşamı sonsuza kadar perişan edebilir.
Gerçekten sözcüklerin gücü vardır. Onlar sihirlidirler.
Katsuhiko Etuti, Önceleri İnsanlar

Bazen sözcükler büyük bir ağırlığa sahip olurlar. Hayatınızı iyiye veya kötüye doğru tamamen değiştirebilirler. Biz, sözcüklerin bize ne zaman (normal yaşam akışında veya çalışma saatlerinde) ne tür yeni fırsat ve yolları açacağını bilemeyiz.

Birkaç ya da bir çift sözcük ile ifade edilen fikirler, kendisinde çok büyük güç taşıyabilen en etkili fikirler olarak görülebilir. Bu kitapta Konosuke Matsushita’nın 3 elemanı ile açmış olduğu, sonradan büyüyüp dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan atölyesinden itibaren, 94 yıllık hayatı boyunca röportajlarda söylediği, bildirilerinde veya çeşitli dokümanlarda yazmış olduğu ifadelerden seçilmiş olan 105 ilke sunulmuştur. Orijinal metinlerde dünyaca anlaşılması adına çok küçük değişikliklerde bulunulmuştur. Başarıya ulaşma adına etkisini göstermiş olan bu ifadelerde başka bir ayrım gözetilmemiştir.

Gerçek başarı, insanın gerçek yeteneklerini ortaya çıkarması neticesinde elde edilecektir. Böyle bir insan bütün isteklerine ulaşır ve mutludur. Başarı, kendi kendine, gayretsiz ve ümitsiz gelen bir şey değildir ve bu dünyayı kabul etmeyen, olumsuz düşünceleri destekleyen insanlar başarıya ulaşamazlar. İnsan yaşamı gayret ettiği şeyler doğrultusunda gelişmektedir. Eğer bir şeyi gerçekten elde etmek istiyorsak, ilk olarak tutkulu bir şekilde başarıyı istemek gerekmektedir. İkinci olarak ise, samimi ve gerçekçi olarak bu amacı elde etmek, bu amacı elde edeceğinize inanmanız gerekmektedir.

Bu kitap başarıya ulaşmanız adına size yardımcı olabilecektir. Umarım bu kitap, okuyucunun kendi başarı felsefesini inşa etmesini sağlayacak olan temeli atmış olacaktır.

Yasunori İsidzaki

PHP Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Bölümü, 2004

KONOSUKE MATSUSHITA'NIN KİTABI: BAŞARININ İLKELERİ'Nİ OKUYUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | 20-22 Eylül 2024

4. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve İktisat Kongresi | 4rd International Congress on Digital Business, Management & Economics | ...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."