Harvard Üniversitesi Facebook paylaşımlarından dolayı 10 öğrencinin kaydını iptal etti


Harvard Üniversitesi, önümüzdeki dönem ders başı yapacak 10’dan fazla öğrencisinin üniversiteye kabulünü, Facebook'ta paylaştıkları uygunsuz içerikler yüzünden iptal etti.

ABD’nin dünyaca ünlü üniversitesi Harvard, bu yıl eğitime başlamak üzere okula kabul edilen bir grup öğrencisine Facebook‘taki bir mesaj grubunda cinsiyetçi ve ırkçı caps’ler paylaştıkları için kapıyı gösterdi.
Üniversitenin gelecek dönem öğrencileri tarafından geçen yılın Aralık ayında kurulan, 100’e yakın üyesi bulunan kapalı grupta paylaşılan içerikler deşifre olunca, okulun kararı, en kötü caps’leri paylaşan öğrencilerin kayıtlarını silmekten yana oldu.
Üniversitenin gazetesi Harvard Crimson‘da, alınan karara ilişkin bir habere yer verildi ve yönetimin elinde paylaşımları belgeleyen ekran görüntüleri ve tanıklıklar olduğu belirtildi. Habere konu olan ve okulun kırmızı çizgilerini aşan paylaşımların; tecavüz, azınlıklar, Yahudi Soykırımı ve çocuk istismarı gibi konulardaki şaka ve caps’ler olduğu ifade edildi.
Harvard’ın hukuk profesöründen karara tepki
Karar, ifade özgürlüğü yanlıları tarafından “aşırı sert” bulunurken, kimi uzmanlar, kararın çocukların kariyerlerine ömür boyu olumsuz etkisi olabileceğini düşünüyor. Harvard Üniversitesi’nde hukuk bölümünde ders veren Profesör Alan Dershowitz, Guardian gazetesine konuşarak, üniversitenin kayıt silme kararıyla çok ileri gittiğini, kurumun öğrencilerin özel hayatına zorla müdahale ettiğini belirtti.
Türkçeye “caps” olarak geçen bu tür sosyal medya paylaşımları; genelde kısa bir cümle veya birkaç kelime ile hazırlanan mizahi görsellerden oluşuyor.
Kaynak: The Guardian

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönemi başvuru sonuçları açıklandı!

  TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönemi  başvuru sonuçları açıklandı . TÜBİTAK...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."