Korece Öğrenmenin Yöntemleri



Korece öğrenmek istiyorum diyen herkesin dikkatle okumasını tavsiye ediyorum. Korece öğrenmek ciddi manada çaba ve zaman ayırmayı gerektirir. Ne kadar az zaman ayırırsanız, yeni konuları ve yapıları öğrenmeniz de gecikir. Eğer zaman ayıramayacak durumdaysanız, şuan, sizin adınıza Korece öğrenmek için doğru zaman değil demektir.
Öncelikle Korece’yi sitemizden öğrenenler için tavsiyem “Başlangıç, Alfabe, Fiiler, Zamanlar, Kelimeler, Gramer, Konuşma Kılavuzu” sıralamasını izlemleri..

Ne Kadar Zaman Ayırmalısınız?

Günde en az 1 ya da 2 saatinizi Korece öğrenmek için harcamalasınız. Kendinize bir Korece öğrenme programı hazırlayın ve bu programdan sapmadan ilerlemeye çalışın. Burda mesele, olaydan soğumamaktır. Maalesef süreklilik gösteren, tekrar gerektiren konularla pek başarılı olmadığımızı biliyorum. Bunu kolaylaştıracak yöntemler geliştirmeliyiz. Sıkıcı uygulamalardan ziyade, sürekli uygulanabilir ve başarıya götüren yöntemleri tercih etmeliyiz.

Kendinizi Korece ile Çevreleyin.

Mümkün olduğunca Korece ile ilgili olmaya çalışın. Korece öğrenme programına ara vermemeye çalışın. Elinizde her zaman bir kitap, dergi, gazete gibi bir metaryel bulunsun. Korece çizgi film seyredebilirsiniz. Çizgi filmler çocuklara yönelik olduğundan kelime telaffuzları diğer televizyon programlarına göre daha anlaşılırdır. Korece altyazılı filmler seyredebilir, Korece şarkılar dinleyebilirsiniz. Korecenizi biraz geliştirdikten sonra küçük çaplı makaleler yazmaya çalışın. İlk başta paragraf yazın, sonra da makaleler yazın. Bu anlamda Korece günlük tutabilirsiniz. Korece bilen arkadaşlar edinin, onlarla Korece konuşmaya çalışın. Sitemizde konuşma diyaloglarına da yer vereceğiz, buradan ve diğer sitelerden konuşma diyalogları bulun ve buları kendinize uyarlayın. Hata yapmaktan çekinmeyin çünkü konuşmak, Korecenizi geliştirmeniz açısından çok önemlidir. Konuşurken Korece düşünmeyi de öğrenirsiniz.

Korece Kitaplar, Dergiler ve Gazeteler Okuyun.

Okumak size yeni kelimeler öğrenme fırsatı sunar. Yeni kelimelerle karşılaştığınızda, kelimelerin anlamlarını bir kenara not edin. Mümkün olduğunda Korece-Türkçe sözlük kullanmaya gayret gösterin. Okuduğunuz sürece elinizin altında sözlük bulunsun. Ben Korecemi belli bir seviyeye getirdiğimde sözlüğüm, kelime karıştırmaktan parçalanma noktasına gelmişti! Okudukça kelimelerin değişik kullanım yönlerini de görmüş olursunuz. Okuyacağınız meteryali seviyenize göre seçin. Size ağır gelen bir kitabı okumak hiç mantıklı değildir. Bu durum okuma isteğinize azaltabilir.

Korece Şarkılar Dinleyin.

Sizlere tavsiyem, Korecesi çok düzgün şarkıcıların şarkılarını sözleri ile birlikte takip etmenizdir. Bu şekilde yeni kelimeler öğrenmiş olursunuz. Şarkıları dinlerken dinleme pratiği yapmış olur, sözlerini okurken de okuma pratiği yapmış olursunuz. Ayrıca yeni kelimeler de öğrenmiş olursunuz. Bunların yanında da kelimelerin telaffuzlarını da öğrenirsiniz.

Test Çözün.

Öğrenme süreci içinde ne kadar yol aldığınızı öğrenmenin yolu test çözmektir. Okuldaki sınavlar gibi elinize Korece testleri alın ve çözmeye çalışın. Korece testlere yakın bir zaman içerisinde sayfamızda yer vereceğiz. Eğer bildiğiniz başka bir kaynak varsa oradan çözmeye çalışın. Çözdüğünüz testler bildiğiniz konularla ilgili olsun. Bu şekilde hangi konuda eksiğiniz olduğunu da görmüş olursunuz.

Kendi Kendine Korece Öğrenme.

Ülkemizdeki bir çok kişi için Korece bilmek bir elzem noktasına geldi/geliyor. Bu bağlamda, bütçemizi zorlamadan, evimizde, işyerinizde veya okulunuzda Korece öğrenebiliriz. Bunun için gerekli olan tek şey size rehberlik edecek kalitede kişilerin yol göstericiliğince yol almaktır. Sitemiz de bu bağlamda yola çıkmış ve yol almaktadır. Yakın zamanda “Sanal yol ile Korece öğrenmenin tek adresi olma” noktasına geleceğimize inanıyoruz. Herkese başarılar, keyif dolu öğrenimler dileriz.

2 yorum:

  1. teşekkür ederim gerçek ten çok yararlı oluyor��

    YanıtlaSil

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönemi başvuru sonuçları açıklandı!

  TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönemi  başvuru sonuçları açıklandı . TÜBİTAK...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."