Yeni Zelanda'nın Eski Başbakanı Ardern Harvard Üniversitesi’nde ders verecek.



Yeni Zelanda'nın Eski Başbakanı Ardern Harvard Üniversitesi’nde ders verecek.

Ocak ayında başbakanlıktan istifa eden Jacinda Ardern, Harvard Üniversitesi’nde ders verecek.

Siyaset sahnesinden çekilen 42 yaşındaki Ardern, kamu politikaları ve yönetim eğitimi veren Harvard Kennedy Okulu’nda derslere katılacak. Ardern’in katılacağı programda amaç gençleri dünyanın çeşitli yerlerinde kamu yönetimi ve yüksek makamlarda bulunmuş kişilerle buluşturmak ve liderlik yeteneklerini geliştirmek. Kennedy Okulu’nun dekanı Douglas Elmendorf, “Jacinda Ardern dünyaya, güçlü ve empati sahibi bir liderlik nasıl yapılır gösterdi. Ülkesi dışında da saygınlık kazandı ve öğrencilerimize önemli şeyler katacaktır.” dedi.

Ardern de Harvard Üniversitesi kadrosuna katıldığı için mutlu. Eski Yeni Zelanda Başbakanı’nın açıklamaları şöyle:

“Sadece tecrübelerimi paylaşmak için değil, benim de bir şeyler öğrenmem için bir fırsat. Liderler olarak, bildiklerimizi aktarabilmek için çok vaktimiz olmuyor ama gelecek nesillerin liderlerini desteklemek için bunu yapmamız elzem.”
 
Ardern aynı zamanda, Harvard Hukuk Okulu’nda Berkman Klein İnternet ve Toplum Merkezi’nde de internetteki aşırıcı içeriklerle mücadele üzerine de ders verecek.Jacinda Ardern

Bir dönem boyunca ders verecek olan Ardern, sonra Yeni Zelanda’ya dönecek. Harvard, Jacinda Ardern için de ayrı bir öneme sahip. 2019’daki Christchurch Saldırısı’ndan sonra hükümetin yaptığı çalışmalara üniversite de destek vermişti.

2017’de 37 yaşındayken başbakan olan Ardern, o dönem dünyanın en genç liderlerinden biriydi ve bir yıl sonra yaptığı doğumla, ülkesinin lideriyken doğum yapan tarihteki ikinci kişi olmuştu. Daha önce bunu yapan ilk kişi, Pakistan lideri Benazir Butto’ydu. Ardern’in başbakanlığı krizlerle geçti. 51 kişinin hayatını kaybettiği Christchurch saldırısı, ölümcül volkanik patlamalar ve pandemi, Ardern’in başbakanlığında yüzleştiği krizlerden bazıları. Dünya çapında popüler bir isim olsa da, Jacinda Ardern Yeni Zelanda’da tartışılan bir isim oldu. Onun döneminde hayat pahalılığı, ev bulma krizi ve başka ekonomik sorunlar arttı. Pandemi dönemindeki kapanma yasaları eleştirilse de, Yeni Zelanda dünyada en az etkilenen ülkelerden biri oldu.

Ardern, gücünün bittiği ve yeni bir seçimde yer almak istemediği gerekçesiyle Ocak ayında istifa etti.

Kaynak: CNN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayınlar

Öne Çıkan Yayın

Film: BlackBerry

Film: BlackBerry Film, dünyanın ilk akıllı telefonunun, yolculuğunu ve bu yolculukta yaşadığı zirve ile düşüş aşamalarını konu alan bir yapı...


"Başkalarının yoluna taş koyacağımıza, taş üstüne taş koyalım..."